Kapusuz üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin tasarının gelecek hafta çıkabileceğini söyledi

Haber Giriş : 13 Ekim 2003 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Kapusuz üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin tasarının gelecek hafta çıkabileceğini söyledi

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz üniversiteye girişte farklı katsayı uygulmasına ilişkin tasarının bu hafta komisyonda ele alınacağını ve gelecek hafta da Genel Kurul`da görüşülerek çıkarılabileceğini söyledi

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz , üniversitelere girişte farklı katsayı uygulamasının ortadan kaldırılmasının, Anayasa`nın ve altıncı 5 yıllık Kalkınma Planı`nın amir hükmü olduğunu belirterek, ``Özel avantaj sağlanıyor, özel destek, özel puanlama diye bir şey yoktur. Herkes aynı yarışa giriyor`` dedi.

Kapusuz, basın mensuplarıyla düzenlediği sohbet toplantısında, bu hafta komisyonda ele alınacak olan tasarının gelecek hafta da Genel Kurul`da görüşülerek çıkarılabileceğini söyledi. Kapusuz, aralarında imam hatip liselerinin de bulunduğu meslek lisesi ve teknik lise mezunlarına, üniversiteye girişte farklı puan uygulanmasını ortadan kaldırmaya yönelik tasarının, ÖSYM`nin Kasım ayında çıkaracağı kitapçığa yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti. Bu nedenle düzenlemeyi YÖK tasarısından ayrı ve öncelikli olarak getirdiklerini kaydeden Kapusuz, bugüne kadar yapılan haksızlığın bir yıl daha sürmesini önlemek istediklerini bildirdi.

Kapusuz, Meclis`ten çıkacak yasanın Cumhurbaşkanı`ndan dönmesi ve herhangi bir gecikme olması durumunda yapılacak bir yönetmelik değişikliği ile ÖSYM`nin çıkaracağı kitapçığın yayın tarihinin geciktirilebileceğini ifade etti.

Yapılan açıklamaların bazı meslek liselerine başvuruları artırdığı yolundaki değerlendirmeleri de hatırlatan Kapusuz, ``Ülkenin ihtiyacı ve vatandaşların talebi bir yerde buluşuyorsa tartışılacak bir şey yok demektir`` dedi.

Meslek liseleri ve teknik liselerin acil desteğe ihtiyacı olduğunu savunan Kapusuz, genel liseler içindeki payı yüzde 1.5 olan imam hatip okullarının mesleki ve teknik liseler içindeki payının da sadece yüzde 8 olduğuna dikkat çekti. Kapusuz, ``Birilerine göre `İmam hatip liseleri cezalandırılacak` diye tüm meslek ve teknik lise mezunlarının cezalandırılması doğru mudur? İnsanlar bize, `Bu haksızlık giderilsin ama imam hatip liseleri hariç mi tutulsun` demek istiyor? Bu doğru bir yaklaşım olmaz`` diye konuştu.

Korkuyla önyargıyla bir yere varılamayacağını ifade eden Kapusuz, şunları söyledi:

``Bizim önyargımız yoktur. Biz milletin istediğiyle, milletin talepleriyle, devletin, hükümetin uygulamalarının buluşmasını, dolayısıyla devlet millet kaynaşmasını çok önemsiyoruz. İnsanlara böyle korkuyla, önyargıyla bir yere varamayacağımızı, endişe duyulacak hiçbir şey olmadığını, bunlarla alakalı olarak AK Parti`nin çok rahat olduğunu söylüyoruz.

Toplumla, toplumun değerleriyle, toplumun tercihleriyle karşı karşıya gelen siyasiler, toplum tarafından demokratik ülkelerde layık olduklarını seçimlerde bulurlar.

CHP`nin görüşleri de kamuoyuna mal olmuştur, halk da CHP`nin bu görüşlerini değerlendirecektir. Halkla kavga etmenin, halkla karşı karşıya gelmenin, halkla gerginliğe girmenin kimseye faydası yoktur.``
haber7.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber