Birgi Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi eğitime başlıyor

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi kasabasında hayırsever işadamı Fazlı Alpay'ın yaptırdığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi eğitime başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birgi Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve işadamı Fazlı Alpay'ın katkılarıyla yaptırılan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde dört bölüm açıldı. Hemşirelik, acil tıp teknisyenliği, tıbbi laboratuvarı ve tıbbi sekreterlik bölümleri ile eğitim öğretimine devam edecek. Her sınıfta 24 olmak üzere toplam 96 öğrenci ile yeni eğitim yılına başlıyor.

Okul müdürü Mehmet Arif Bilgi ilk veli toplantısını yaparak okul aile birliğini belirledi. Bilgi, ?Okulun açılmasında emeği geçen Birgi Belediyesi'ne, işadamı Fazlı Alpay'a ve il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okulumuza kayıt yaptıran 96 öğrenciden 52 öğrencimiz Ödemiş'in dışından, diğer öğrencilerimiz Ödemiş'ten. SBS'den almış oldukları puanlarla okulumuza kayıt yaptırdılar. Branş öğretmenlerimiz tamam gibi. Meslek öğretmenlerimizin atamalarını bekliyoruz. Okulumuzun servis ve yemek problemini çözmek için ilçe milli eğitim müdürümüzle görüşmelerimiz devam ediyor. Okulumuz 96 kontenjanın tamamını doldurmuştur. Okulumuza yerleşen öğrenciler 375 puanın üzerindeki öğrencilerdir. Bu öğrencilerin tamamının üniversite okuyacak kapasitede olduklarını düşünüyorum." dedi.

Birgi Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener de veli toplantısına katılarak okul öğrencilerine her türlü destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber