'DAPgenç-DAPfest' projesi kabul edildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012 Yılı Gençlik Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler Ağustos ayı içerisinde belirlendi ve sözleşmeler imzalanmaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"DAPGenç-DAPFest" Projesi bu kapsamda bakanlığın desteğini alan 120 projeden biri oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü ve Proje Yürütücüsü Uzundere Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Proje sözleşmesi imza töreninde Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü`nden Daire Başkanı Mustafa Özgür Ünal ve Prof. Dr. Faris Karahan hazır bulundu.

Proje Koordinatörlüğü`nü üstlenen Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Faris Karahan, "DAPGenç-DAPFest" Projesinin genel amacını, Erzurum`da yaşayan gençlerin bölgesel planlarda yer verildiği üzere kalkınma süreçlerine aktif katılımının teşvik edilmesi ve kişisel-sosyal gelişimlerini destekleyecek imkanların ve sürdürülebilir altyapıların Erzurum Cazibe Merkezi`nde oluşturulmasına çalışılması olarak açıkladı. "DAPGenç-DAPFest" Projesi için 12 aylık bir uygulama öngörülmekte ve hedef kitlesini ise 14-29 yaş arası gençler oluşturmaktadır.

Proje Erzurum Merkez, Erzurum Uzundere, Tortum, Narman ilçelerinde uygulanacak. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Uzundere Köylere Hizmet Götürme Birliği, Doğa Sporlari Ihtisas Kulübü Derneği (DADAK), Atatürk Üniversitesi Yabanci Diller Yüksekokulu, Gençlik Turizmi Derneği - GENÇTUR, Uzundere Kadin Emeğini Değerlendirme Derneği (UZKADER), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Alytus Business Advisory Center (Litvanya) ve Vselana Foundation (Bulgaria) projenin ortağı.

Proje kapsamında yılın çeşitli dönemlerine yayılan Gençlik Festivali organizasyonu, gençlere yönelik proje geliştirme eğitimleri, yabancı dil eğitimi, yurt dışından gönüllü çalışma kampına katılım, iki ayrı ülkeden gençlik festivaline katılım sağlanması ve benzer şekilde Bulgaristan ve Litvanya`ya hareketlilik planlanıyor. Proje faaliyetlerinin gelecek yıllarda DAP merkezi Erzurum ve diğer DAP illerinde yaygınlaştırılması için sponsorluk görüşmelerine devam ediliyor. Proje faaliyetlerinden haberdar olmak ya da katılmak için http://www.facebook.com/groups/dapgenc.dapfest/ adresine başvurulabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber