Domates tarlasında çalışırken futbol hayali gerçek oldu

Batman Emniyet Müdürlüğü'nün Avrupa Yıldızları Spor Okullları (AYSO) ile birlikte hayata geçirdiği 'Mahalleler Yarışıyor, Batman Yıldızlarını Arıyor' projesiyle Batmanlı yetenekli futbolcular keşfediliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

bin çocuk arasından seçilen 15 yıldız adayı, İstanbul'un ardından Bursa'ya geldi. Bursaspor U16 Takımı'yla maç yapan Batmanlı takımın kaptanı Muhammet Ertaş, "Yaz aylarında Manisa'da domates toplarken çok sevdiğim futbola kavuştum." dedi. Takım arkadaşlarının 'Batmanlı Messi' diye adlandardığı Veysi Ergül de futbolun yanısıra eğitimini de aksatmadığını dile getirdi.

Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Mahalleler Yarışıyor, Batman Yıldızlarını Arıyor' projesi kapsamında çoğunluğu çok çocuklu ailelerin okul çağındaki 14,15 ve 16 yaşındaki 3 bin çocuğa ulaştı.

3 bin kişi arasında yapılan seçmelerde 14 ? 16 yaş grubunda 42 mahalleden 588 öğrenci seçildi. Takımlar arasında yapılan turnuva süresince koordinatör olarak görev alan polis memurları ve beden eğitimi öğretmenleri, gözlem ve antrenmanlar sonucunda başarılı gördükleri 15 futbolcuyu seçti. Seçilen başarılı futbolcular 2 polis memuru eşliğinde proje ortağı AYSO tarafından İstanbul'da 15 günlük kampa alındı. Bu süreçte İsanbül Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş ve Kartalspor'un alt yapı takımlarıyal maç yapan Batmanlı gençler Bursa'da da önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Bursaspor U16 takımıyla maç yaptı.

"DOMATES TOPLARKEN FUTBOL HAYALİM GERÇEK OLDU"

Batman ekibinin takım kaptanı Muhammet Ertaş, projeyle hayalinin gerçek olduğunu söyledi. Son 10 yıldır yaz aylarını Manisa'da domates toplayarak geçirdiğini belirten Ertaş, "Aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyal yazları domates topluyordum. Projeyi duydum. Seçmeleri başarıyla geçtim. Hiç aklıma gelmeyecek şekilde büyük takımlarla maç yaptık. Kendimizi geliştirip büyük takımlarda futbol oynamayı çok istiyorum. Polisler bizlere çok yardımcı oldu. Projeyle birçok yetenekli çocuğun elinden tutuldu" dedi. Arkadaşlarının 'Batmanlı Messi' diye adlandırdığı Veysi Ergül ise futbolu çok sevdiğini söyledi. Bir yandan da eğitimini sürdürüdğüne dikkat çeken Ergül, "Hem okuyup hem ftubol oynamak istiyorum" diye konuştu.

HAKKARİ'DEN VAN'A 12 İL DAHA PORJEYE DAHİL EDİLİYOR

AYSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Batman ekibinin teknik sorumlusu İsmail Eren de projenin Hakkari'den Van'a 12 ilde daha hayata geçirileceğini söyledi.

Çoğunluğu çok çocuklu ailelerin çocuklarına ulaştıklarını belirten Eren, şunları kaydetti: "Amacımız, yeni yetenekleri futbola kazandırmak. Bir yandan eğitimlerini aksatmayacak çocukların eğitim masrnaflarını da üstlendik. Çocuklar bir yardan futbol okulunda kendilerini geliştirecek bir yandan da eğitimlerini sürdürecek. Önümüzdeki yıl Hakkari, Van, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Mersin, Mardin, Muş, Siirt, Diyarbakır, Şırnak'ın da aralarında bulunduğu 12 ilde daha porjeyi hayata geçireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber