Trafik kazaları ve kanser sonrası insan sağlığını tehdit eden en önemli iki etken obezite ve tütün...

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan obezite ile tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi konularında, kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla bir dizi program hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde uygulanmaya konulmasını planladıklarını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan 03-09 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında, günümüzde trafik kazaları ve kanserleri bir tarafa bırakılacak olursa, ülkemiz ve dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli iki etkenden birincisinin obezite, ikincisinin ise tütün ve tütün ürünlerinin kullanımındaki artış olduğuna dikkat çekti.

Bu iki etkenin en önemli özelliğinin, kontrol altına alınabilen veya önlenebilen en önemli risk faktörleri olması olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bu önemli ve anlamlıdır, çünkü obezitenin ve tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi durumunda, insanların karşı karşıya kalabilecekleri sağlık problemleri belirgin oranda azalacak veya şiddeti hafifleyebilecektir" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın hem obezite ile mücadele konusunda, hem de tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi konularına oldukça fazla önem verdiğine değinen Erdoğan, "Obezitenin önlenmesi ve obezite konusunda halkın bilinçlendirilmesi amacıyla bazı programlar uygulamaya konmakta ve istatistiki çalışmalar yapılmaktadır. Müdürlüğümüzce de obezitenin ve tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi konularında, kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla bir dizi program hazırlanmakta ve önümüzdeki günlerde uygulanmaya konulması planlanmaktadır. Uygulanacak programlar ile öncelikle ortaokul ve lise çağındaki genç nüfus ve ailelerine ulaşılarak; obezite ve tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkiler konusunda bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir" diye konuştu.

Erdoğan açıklamasını şöyle tamamladı: "Obezitenin önlenmesi ve tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi çalışmalarına ilave olarak müdürlüğümüzce insan sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla; sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, içme ve kullanma suyu sanitasyonu, kanser taramaları, tuz kullanımının kısıtlanması, bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele, yaşlı sağlığı, diyabet, hipertansiyon. Kalp ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıklarla ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yapılması planlanmaktadır." - Sakarya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber