Bitlis'in ilk tekstil atölyesi Tatvan'da açıldı

Bitlisli iş adamı Sabahattin Okay tarafından Tatvan ilçesine kurulan tekstil atölyesinin açılışı Bitlis Valisi Veysel Yurdakul tarafından yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yurdakul, ilk etapta İŞKUR destekli olarak 75 çalışanla işe başlayan Okay Tekstil'in Bitlis'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışta konuşan Vali Yurdakul, istihdam odaklı her iş yerinin Bitlis'teki işsizlik sorununa bir nebze de olsa yarar sağlayacağına değindi. Yurdakul, ?İstihdam odaklı iş yerlerinin açılması bizleri son derece mutlu ediyor. İşsizlerimize iş imkanı sağlarken diğer yandan İŞKUR destekli olduğu için buraya gelen kursiyerler meslek sahibi olabiliyor. Buradan edindikleri bilgi ve beceriyi ileride daha da geliştirip kendileri de bu ve benzer kulvarlarda istihdam odaklı iş yerleri açabilecek duruma gelirler. Ben buradan Tatvan'a bu hizmeti sunan iş adamımızı kutluyorum. İnşallah işleri yolunda gider ve daha fazla istihdam sağlarlar. Bizler de her zaman yatırımcılarımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. İş yerinin hayırlı olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.

Vali Yurdakul konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek, tekstil atölyesinde incelemelerde bulundu. Atölyede bir süre Okay Tekstil Mesul Müdürü ve iş adamı Sabahattin Okay'dan çalışmanlar hakkında bilgi alan Yurdakul, daha sonra kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Bitlis İŞKUR Müdürü Alaattin Aslan ise tekstil atölyesinde şu anda 75 kişinin kurs gördüğünü belirterek, ?İş adamı Sabahattin Okay tarafından açılan bu tekstil atölyemizde şu anda 75 kursiyer 3 aylık süre ile kurs görecek. Bu süre zarfında İŞKUR müdürlüğümüz tarafından bu kursiyerlerin sağlık ve meslek hastalığı sigortaları karşılanacak. Bunun yanında, yine bu kursiyerlerimize günlük 20 TL ücret verilecektir. 3 ayın sonunda ise kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. Bu 75 kursiyerimizden yüzde 50'si bu iş yerimizde istihdam edilecek. İş yeri işletmecisinin uygun görmesi ve talep olması durumunda duruma göre kursiyerlerimizi istihdam edecektir.? dedi.

Yapılan açılış törenine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis İŞKUR Müdürü Alaattin Aslan, Tatvan Emniyet Müdürü Engin Öztürk, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber