Baro başkanına meslektaşına hakaretten 2 yıla kadar hapis cezası istendi

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin hakkında, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ramazan Ural'a hakaret içerikli sözler sarf etmekten 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, birlikte görev yaptığı Baro'nun Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ramazan Ural'ı tehdit ve hakaretten yargılanıyor. Eskişehir 2 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2. duruşmasında savcı mütalaasında Başkan Öztekin'in tehdit suçundan beraatını, ancak hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşmada söz alan Öztekin ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Bir süre önce yapılan Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu toplantısında, üyelerden Ramazan Ural'ın, alınan karara muhalif kalması üzerine Başkan Öztekin ile aralarında sözlü tartışma yaşandı. İddiaya göre, tartışma sırasında, Öztekin, meslektaşı Ural'a "Neden aldığımız karara muhalefet ediyorsun? Hasta mısın nesin sen? Bir gün senin hakkında öyle bir yorum yapacağım, göreceksin sen." şeklinde sözler söyledi. Yaşanan bu gelişme üzerine Avukat Ural, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle konuyu savcılığa taşıyarak, Baro Başkanı hakkında şikayetçi oldu. Konuyla ilgili savcılığın yaptığı soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Baro Başkanı Öztekin hakkında, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakaret ve tehdit suçundan dava açıldı.

Eskişehir 2.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2. duruşmasında sanık Baro Başkanı Rıza Öztekin de hazır bulundu. Duruşmada mahkeme savcısı mütalaa verdi. Savcı, mütalaasında Başkan Öztekin'in tehdit suçundan beraatını, ancak hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Söz alan Başkan Öztekin ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, mütalaaya karşı yazılı savunmada bulunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatının da yazılı savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber