Bis Sanat Tiyatrosu, Bursa'da 4 oyunla perde açıyor

Bursa'da tiyatro heyecanı başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk kez Bursa'da perde açacak Bis Sanat Tiyatrosu yeni sezona dört oyunla merhaba diyor.

Özlüce Nazım Hikmet Kültürevi'nde oyunlarını sahneleyecek Bis Sanat Tiyatrosu, modern tiyatronun temel unsurlarını evrensel temalarla sergilemeyi amaçlıyor. Bis Sanat Tiyatrosu'nun ilk oyunu Ariel Dorffman'ın yazdığı, Filiz Oflazoğlu'nun Türkçeye çevirdiği 'Ölüm ve Kız'. Temel insan haklarını, dünyadaki işkence sorununu ve adalet-vicdan ikilemini irdeleyen oyunun yönetmenliğini Mutlu Esendemir yapıyor.

Dramaturgisini Serap Erdoğan'ın yaptığı oyunda İbrahim Şahin, Ayşe Dinç Vardar ve Ercan Yalçıntaş rol alıyor. Oyunun dekor tasarımını Halet Taşpolat, müzik danışmanlığını ise Gökhan Erik üstlendi. Ölüm ve Kız, 2 Ekim'de sahnelenmeye başlayacak.

Bis Sanat Tiyatrosu'nun bir başka oyunu ise İsrailli Yazar Itzcik Weingarten'in yazdığı Emre Erdem'in çevirdiği 'Babamla Dans'. Otistik bir çocuğun babasıyla olan duygusal bağını anlatan tek kişilik oyun insani değerlerin önemini vurguluyor. Mutlu Esendemir'in yönettiği oyunun dramaturgisini Serap Erdoğan yaptı. Oyunda Hasan Fehmi Yıldırım rol alırken, yan flüt sanatçısı Dilara Öner de canlı performansıyla oyuna eşlik ediyor.

Nazım Hikmet'in yazdığı 'Kuvay-i Milliye' adlı şiir ise 29 Ekim'de iki bölüm halinde 'Kuvay-i Milliye' oratoryosu olarak Bursalıların beğenisine sunulacak. Metni, İbrahim Şahin, Ercan Yalçıntaş, Ayşe Dinç Vardar seslendiriyor.

Bis Sanat Tiyatrosu, çocukları da unutmadı. Ünal Yeter'in kaleme aldığı müzikli danslı çocuk oyunu 'Tembel Köpek Popi'yi Serap Erdoğan yönetiyor. Geniş oyuncu kadrosunun yer aldığı Tembel Köpek Popi hafta içi her gün ve Cumartesi günleri çocuklarla buluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber