Beylikdüzü'nde sokak köpekleri aşılanıp künyeleniyor

Başıboş sokak köpeklerine yönelik uygulanan çalışma kapsamında Bizimkent Sitesi'ndeki sahipsiz köpekler toplanarak, aşılandı ve künyelendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, Bizimkent'te bulunan başıboş köpeklere yönelik aşılama, kısırlaştırma ve künyelendirme çalışmalarına başladı.

İlçe sokaklarında bulunan başıboş köpekler için yapılan çalışmalar kapsamında son olarak Bizimkent Sitesi'nde uygulama başlatıldı. Buradaki sahipsiz köpekler toplanarak, Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Künyesi bulunmayan köpeklerin, burada bakım, aşılama, kısırlaştırma ve künyelendirme işlemlerine tabi tutuldukları belirtildi. Sağlıklı hayvanların, işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakıldığı, insanlara zarar verebilecek durumda olanların ise bakım merkezinde tedavi edilecekleri kaydedildi.

Sahipsiz hayvanlara yönelik bu işlemlerin rutin olarak sürekli yapıldığını dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ?Yerel yönetimler olarak sahipsiz hayvanlara gerekli kontrolü sağlamak ve vatandaşlarımıza yönelik muhtemel zararları bertaraf etmek istiyoruz. Ekiplerimiz başıboş havyarları periyodik olarak toplayarak muayene ediyor, gerekli aşılama ve benzeri işlemleri yapıyorlar. Aralarında sorunlu olan köpekler de varsa, uzman veterinerlerimiz tarafından tedavileri bakım merkezimizde gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu hayvanları sahiplendirme projemiz de devam ediyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber