Meclis Başkanı Arınç, milletvekillerinin geçinemediklerini iddia ederek, maaşlarına zam yapılacağını, uçak ve trenden de ücretsiz yararlanacaklarını söyledi

Haber Giriş : 14 Ekim 2003 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis Başkanı Arınç, milletvekillerinin geçinemediklerini iddia ederek, maaşlarına zam yapılacağını, uçak ve trenden de ücretsiz yararlanacaklarını söyledi

57. hükümetin son günlerinde uçak, tren ve telefon harcamalarındaki yüzde 30 indirimden, AKP iktidarı döneminde lojmanlar ve maaş zammından vazgeçen milletvekilleri, bu kararların sonuçlarına bir yıl dayanamadı.
Milletvekilleri, üç ayda 16 milyar 645 milyon lira ödenek ve yolluk alıyor. Aylık gelirleri 5.5 milyar lirayı buluyor. AKP'liler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında önerge vererek milletvekili maaşlarına sıfır zam önermişlerdi.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün düzenlediği basın toplantısında maaşından başka geliri olmayan parlamenterlerin, "ay sonunu getiremediklerini" belirterek, maaşlarda "göreve uygun" bir zamma gidileceğini, uçak ve trenden ücretsiz yararlanılmasının önündeki engellerin de kaldırılması gerektiğini söyledi. Arınç şöyle konuştu:
"Kamu görevi yaparken bütün araçlardan istifade etmeleri gerekiyor. Diğer ülke parlamenterlerine sağlanan hakkın 50'de biri bizde yok. Hindistan'da havayolları, milletvekillerine yılda 32 boş bilet veriyor. Yıllardır milletvekillerinin maaşları, lojmanları ve dokunulmazlığı konuşuluyordu. Bunlardan ikisi gitti biri kaldı. Maaşlarına da bir yıldır artış yok. Maaşından başka geliri olmayan bir milletvekili üç ayın sonunu zor getiriyor. Görevlerine uygun şartlara sahip olmalılar."

Yeni ofis yapılacak
Arınç, halkla ilişkiler binasındaki küçük ofislerin artık yetmediğini, her milletvekilinin sekreter ve danışmanı ile birlikte çalışacağı, iki odalı, en az 40 metrakerelik yeni ofislere kavuşması için çalışacağını söyledi.

Laptop verilecek
Bülent Arınç, yeni dönemde yapılması planlanan yeniliklere ilişkin olarak şu bilgileri verdi:
Milletvekillerine ve 100 bürokrata dizüstü bilgisayar verilecek. Her milletvekiline internet sitesi kurulacak.
Milletvekillerinin, seçmenlerle ve seçim bölgeleriyle internet üzerinden görüntülü ve sesli iletişimlerini sağlayan teknolojik altyapı oluşturulacak.
Meclis kampusünün güvenlik sistemi, yüksek teknoloji ile yeniden yapılandırılacak. Askeri tabur görevine devam edecek, ancak Dikmen kapısında vatandaşı sivil halkla ilişkiler memuru karşılayacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber