Mersin Valisi Güzeloğlu: Girişimcilerin önünü açmak kamunun görevidir

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu özel sektör ve girişimcilerin kalkınmanın öncüleri olduğunu ifade ederek; "Girişimcilerin önünü açmak kamunun görevidir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Güzeloğlu, haftasonu buluşmaları kapsamında Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB)'nde sanayicilerle bir araya geldi. Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmasında kentte yaşanan gelişmelerin özel sektör odaklı olduğuna işaret etti.

Mersin'in son 2 buçuk yılda önemli başarılara imza attığının altını çizen Güzeloğlu şöyle devam etti:

?Daha iyisini istemek ve elde etmek bir zorunluluktur. Her alanda ülkemizin ilk 10 kenti arasında yer alan Mersin, sürdürülebilir kalkınma açısından da ilk 5 kente referans etmektedir. 2023 hedeflemesi doğrultusunda ülkemizin belirleyici konumuna ulaşması için herkese görevler düşmektedir. Uluslararası alanda önemli bir kent hüviyeti kazanan Mersin, ülkemizin 2023 hedeflemesine emin adımlarla yürümesine önemli katkılar sağlamaktadır. İlimiz 2023 hedefine bu düşüncelerle hazırlanmaktadır. Kalkınmanın öncüleri özel sektör ve girişimcilerimizdir. Girişimcilerimizin önünü açmak da kamunun görevidir.?

Göreve geldiği günden bu güne Tırmıl'dan Erdemli Sanayi Sitesi'ne kadar tüm üretim merkezlerine gittiğini anlatan Hasan Basri Güzeloğlu, kazanımların yapılan özverili çalışmaların ardından geldiğine temas etti. Çalışmalarla birlikte Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden elde edilen sonuçlara göre Mersin'in istihdam şampiyonu olduğunu aktaran Güzeloğlu, ?OSB istihdamın arttırılmasında önemli bir rol oynamıştır. Mersin açısından büyük önem taşıyan MTOSB, kendine yetebilecek bir konuma gelmiştir. Öte yandan, kalkınmanın toplumun tüm kesimini kapsadığı bu dönemde ilimizde önemli açılımlar sağlanmıştır. Ancak önemli olan elde edilen kazanımları sürdürebilmektir. Amacımız da budur. Yaptığımız geziler ve temaslar sonrasında ilimize ilk gelen kruvaziyer gemisinin ardından, 2012 yılı sonuna kadar 11 gemi daha Mersin'e gelecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber