Hesabına yanlışlıkla yatan 50 bin lirayı sahibine iade etti

Samsun'a bağlı Terme ilçesinde yaşayan emekli Hayati Koşar, kendi hesabına yanlışlıkla yatırılan 50 bin liranın sahibini bularak parayı iade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koşar, "Bu para bize yanlışlıkla yatırılmış. Bizim için haram paradır. Hak edilmeyen, alın teri dökülmeden kazanılan parayı alamam. Maddi durumun kötü olsa bile bu paraya asla el sürmem.? diyerek parayı iade etmekten büyük huzur duyduğunu söyledi.

Başını sokacak bir eve sahip olabilmek için yıllardır birikim yapan devlet memuru Hacı Mehmet Akdoğan, uzun araştırmalardan sonra Samsun'un Atakum ilçesinden bir ev buldu. Uzun pazarlıklar sonucu evi satın alan Akdoğan, ödemesi gereken 50 bin liralık ilk taksidi yatırmak için bankaya gitti. Firma tarafından kendisine verilen hesaba parasını yatırarak, yeni bir eve sahip olmanın huzuru içinde evine döndü. Bir süre sonra firma yetkililerinden gelen, 'paraya ne zaman yatırıyorsunuz' telefonu ile şaşıran Mehmet Akdoğan, alelacele parayı yatırdığına dair dekontu yanına alarak firma sahiplerinin yanına gitti. Paranın başka bir hesaba yatırıldığını burada öğrenen Mehmet Akdoğan, telefonla ulaştığı kişiye parayı geri iade etmesini istedi.

Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan emekli Hayati Koşar, hesabına yanlışlıkla yatan 50 bin liradan tarlada çalışırken haberdar oldu. İşini bırakıp apar topar bankaya giden Hayati Koşar, parayı Terme'den sahibine geri gönderemeyince bu kez de arabasını binerek Samsun'un yoluna düşer. Samsun'da parayı sahibine parayı sahibine iade etmek istemesine rağmen

PARAYI İADE ETMEK İÇİN 70 KM YOL KATETTİ

Samsun'un Terme İlçesinde yaşayan emekli Hayati Koşar, duydukları karşısında şaşırır. Bankayı arayarak hesaplarını kontrol ettirir. Gerçektende hesabına 50 bin liralık bir havale yapılmış. Tarlada işini bırakarak ilçeye gelen Koşar, bankadaki görevlilere parayı sahibine iade etmek istediğini söyler ancak oradan gerekli işlemi yapamaz. Bir an önce paradan kurtulmak isteyen Koşar arabasına binerek 70 kilometrelik yolu katederek Samsun'a gelir. Mehmet Akdoğan'a 50 bin lirayı iade eden Hayati Koşar, "Bana telefon gelince bu işte bir yanlışlık olduğunu anladım. Parayı kullanmadım. Çünkü önce kul hakkı var. Bu bizim dini inançlarımıza, vicdanımıza, aile terbiyemize, geleneklerimize ters. Haram paradan 'hayır çıkmaz.' Ben iki çocuk babasıyım, benden çıkmazsa 'sevdiklerimden çıkar.' Ama 'mutlaka çıkar.' Haram parayı kimse yiyemez. 'Hak etmediğim parayı' ne yapayım. Parayı iade etmemde, ailemden gelen manevi bilincin etkisi oldukça çok. Ailenin temeli bunda çok önemli. Herkes bu konularda içten ve samimi olmalı. Hak edilmeyen, alın teri dökülmeden kazanılan parayı ne edeyim. Gönlüm çok rahat ve huzurluyum. Maddi durumun kötü olsa bile bu paraya asla el sürmezdim.? diye konuştu.

Paranın inşaat firması yerine Hayati Koşar'ın hesabına yatırdığını öğrenen üç çocuk babası Hacı Mehmet Akdoğan ise ?Bu benim yıllardır uğraşarak kazandığım birikimimdi. Bu parayla bir daire almaya karar vermiştim. Dairenin parasını sahibine internet üzerinden yatırıyordum. Maalesef meydana gelen yanlışlıktan dolayı daireyi alacağım şahsın hesabı yerine başka bir hesaba para yattı. Daire sahibi hesabına para yatmadığını söyleyince bir şok geçirdim. Kafamdan kaynar sular döküldü. Hayati Koşar beye durumu anlatınca, bana elinden gelen yardımı yaptı. Terme'de banka havale işleminde problem yaşayınca, Hayati Bey erinmeyerek 70 kilometre yoldan geldi. Bana çok yardımcı oldu. Gerçekten çok mutlu oldum. Milletimizde hak ve hukuka, kul haklarına riayet eden insanların olması beni çok mutlu etti. Bu olayların yaşanması bizlerin değer yargılarımızdan, manevi duyarlılığımızı kaybetmediğimizi gösterdi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber