Mamak Belediyesi Folklor Ekibi, yarışmalara hazırlanıyor

Mamak Belediyesi Folklor Ekibi, kalabalık bir kadroyla yarışmalara hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmasında 3 birincilik, 2 ikincilik, 2 de üçüncülük kazanan ekip, bu yıl yapılacak yarışmalarda daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

Mamak Belediyesi Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde çalışmalarını yürüten folklor ekibi kültürün önemli unsuru olan folklorü büyük bir başarıyla icra ediyor. İki usta öğretici tarafından sürdürülen çalışmalar iki gurupta yapılıyor. Yaş ortalaması 16-30 olun büyükler gurubunda 150 kişi folklor öğreniyorken, yaşları 7-16 olan küçükler gurubunda 120 kişi folklor çalışması yapıyor. Çalışma saati olarak hafta içi salı, perşembe ve cuma günleri saat 18.30- 20.00'yi belirleyen ekipler, pazar günü 10.00 ile 14.00 saatleri arasında da çalışma yapıyor. Miniklere yönelik olarak cumartesi 12.00 ile 16.00 saatleri arasında iki grup halinde çalışma yapılıyor. Kırklareli, Erzurum, Adıyaman, Van, Trabzon, Kastamonu ve Ankara yöresi oyunlarını büyükler icra ederken, küçükler grubu ise Van, Gaziantep, Trabzon ve Kastamonu yörelerine ait folklor oyunları icra ediliyor. Yörelere ait kostüm ve folklor kıyafetlerini yaptırıp folklor gönüllülerine ücretsiz olarak veren Mamak Belediyesi ayrıca çalışmalarda kullanılmak üzere eşofman takımı ve tişörtleri de hediye ediyor. Gecen yıl Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmasında 3 birincilik, 2 ikincilik, 2 de üçüncülük kazanan ekip, bu dönem yarışmalarda yeni dereceler elde etmeyi hedefliyor.

Öte yandan folklor çalışmalarına uzun dönem katılan altı genç usta öğretici belgesi aldı. Folklor kurslarına katılarak buradan konservatuar belgesi alan iki Mamaklı genç ise Ankara ve Gazi Üniversiteleri'nin Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne gitmeye hak kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber