Kula'nın kurtuluşunun 90. yıl etkinlikleri Baş pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil oldu

Manisa'nın Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Beşi Bir Yerde Turizm Festivali kapsamında 18. Yağlı Pehlivan Güreşleri bir şölen havasında gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe müftülüğü önündeki alanda düzenlenen şölene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, meclis üyeleri, iş adamları, bürokratlar ve ilçe halkı katıldı.

Edirne Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil'in de mücadele ettiği güreş müsabakalarında Kula Er Meydanı'nın başpehlivanı oldu. Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü pehlivanlarının da renk kattığı güreşlere 200 güreşçi katıldı.

13 boyda düzenlenen güreşleri binlerce kişi izledi. Güreş şöleninde ilk heyecan, küçük, yıldız ve orta boydaki pehlivanların karşılaşmalarında yaşandı. Geleceğin başpehlivanları olan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü pehlivanlarının mücadelesi ilgiyle izlendi. Güreşler sonunda dereceye giren güreşçiler madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Yağlı pehlivan güreşlerinin Kula'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Selim Aşkın, "Ata sporumuz güreşe destek vermek, bu geleneksel güreşin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla yağlı pehlivan güreşlerini geleneksel hale getirdik. Hem seyirci hem de pehlivan olarak güreş şölenine katılımın yüksek olması bizleri çok sevindirdi. Katılan tüm sporcu arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Kula'daki güreşcileri tek çatı altında toplamak için Hafriyat çalışmalarının tamamlandığı spor kompleksi içinde bir Güreş Eğitim Merkezi kuracaklarının müjdesini veren Aşkın, ata sporumuz olan güreş için gerekli olan her türlü desteğin verileceğini sözlerine ekledi.

18. Geleneksel Kula Yağlı Güreş Müsabakaları'nda başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil'e Makrom İnşaat Sahibi Lütfi Bakırcı tarafından İstanbul'da bir daire hediye edildi. Lütfü Bakırcı konuşmasında biz Makrom İnşaat olarak sağlık, spor ve eğitim alanında yapılacak olan her türlü çalışmaya destek olduklarını bununla birlikte Kula'da geleneksel hale gelen yağlı güreşlere destek olmak için başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'e bir daire hediye ettiğini belirtti.

Makrom İnşaat sahibi Lütfi Bakırcı Kula'da temeli atılacak olan Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ile firmalarının eğitime çok önem verdiklerini belirterek, ?Doğru bir eğitimin, günümüz ve geleceğimiz için ne kadar faydalı olacağının bilincinde olmamız, bu gayede doğru adımlar atmamızı sağlamaktadır. Bu bakış açısıyla hem çalışanlarımızın eğitimine hem de sosyal projeler vasıtası ile halkımızın eğitimine katkı sağlamak bizlerin daima en önemli görevlerinden biri olacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber