Gana, İzmirli işadamlarını yatırıma davet etti

Gerald Nyarko-Mensah, İzmirli yatırımcıları ülkesine davet etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

81. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'na katılan Gana Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Gerald Nyarko-Mensah başkanlığındaki 15 kişilik heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)'nı ziyaret etti. Bu yılki hedeflerinin kalıcı bağlantılar kurmak olduğunu belirten Gerald Nyarko-Mensah, İzmirli yatırımcıları ülkesine davet etti.

Birkaç yıl önce İEF'ye küçük bir heyetle katıldıklarını hatırlatan Nyarko-Mensah, ?Bu defa kalabalık bir heyetle sadece fuara katılmak değil kalıcı bağlantılar kurmak amacıyla İzmir'e geldik. Stratejik konumundan dolayı Türkiye'yi, güçlü işbirliği imkânları bulunmasından dolayı da İzmir'i tercih ettik.? dedi.

Türk işadamlarının ülkelerine gelip yatırım yapmalarından son derece memnun olduklarını belirten Gana Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Nyarko-Mensah, ?Gana Serbest Bölgesi yatırımcılar için çok uygun şartlar sunmaktadır. Türk firmaları Gana'dan hammadde ve yarı mamül maddeler alabilir. Serbest bölgemizde halen 3 Türk firması faaliyet gösteriyor, bir firma da bölge dışında kablo üretimi yapıyor. Ortaklıkların kurulması için bizleri yönlendirmenizi bekliyoruz. İlk etapta kakao ve kakao müstahzarları, mobilya ve ağaç işleri, eczacılıkta kullanılan hammaddeler ve tarım ürünleri konularında işbirliği imkânlarını değerlendirmek istiyoruz.? diye konuştu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çiçekçi, Gana ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin ekonomik alanda da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan Çiçekçi, ?Gana heyetinin İzmir ve odamızı ziyaretinden mutluluk duyduk. Ülkelerimiz arasında ve İzmir özelinde ekonomik ilişkilerimizi derinleştirmenin zamanı geldi. Bu amaçla daha kapsamlı heyet organizasyonları yapmalı ve sektörlerimizin birbirlerini yakından tanıyıp ortak yatırımlara imza atmalarını sağlamalıyız. Biz EBSO olarak önümüzdeki süreçte Gana'ya bir ticaret heyeti organizasyonu düzenlemekten ve Gana'dan gelecek heyetleri ağırlamaktan mutlu olacağız.? dedi.

Çiçekçi, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'in sanayi kadar ticaret ve turizmde de söz sahibi olduğunu, EXPO 2020'ye ev sahipliği yapmak için Afrika ülkelerinin desteğini istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber