Erdekli zeytin üreticisine 10 bin metre sulama borusu

İl Özel İdaresi'nin bütçesiyle alınan 10 bin metre sulama borusu, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na teslim edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ömer Özkaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır İl Özel İdaresi'nden talep ettikleri hibe sulama borularını Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay'ın girişimleriyle teslim aldıklarını belirtti.

Özkaynak, zeytin hasadından sonra sulama sistemini Erdek Belediyesi'nin desteği ve kendi imkanlarıyla kuracaklarını söyledi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ise Erdek zeytin üreticisi ve çiftçisinin susuzlukla mücadele ettiğini belirterek, "Belediye olarak temaslarda bulunduk. İlk etapta İl Özel İdaresi'nden 10 bin metre sulama borusunun hibe olarak alınmasını hızlandırdık. İkinci etap ise sulama sisteminin kurulmasını yapmak olacak. Zeytincimizi ve çiftçimizi fazla bekletmeden kış aylarında bu projeyi de tamamlayıp Oduncu Yolu, Palata Üstü ve Kızıran Dere mevkilerindeki zeytinliklerimizi suya kavuşturacağız" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Pesen / Cem Şan

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber