Kıyıdüzü projesi Vali Yurdakul'a tanıtıldı

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) Tatvan'a bağlı Kıyıdüzü yarımadasına yapacağı projeler, Vali Veysel Yurdakul'a tanıtıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEÜ Konferans Salonu'nda, BEÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Hamidullah Özlük'ün sunumuyla gerçekleşen Kıyıdüzü Projesi Toplantısı'nda, projenin amacı ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Projeyi tanıtan Özlük, yaptığı konuşmada, projede aqua park, yüzme, dalış ve dragon gibi değişik alanlarda spor yarışları, arazinin yapısı itibariyle dağ bisikleti ve trekking rotaları yapılabileceğini söyledi.

Projenin hayata geçirilmesiyle Kıyıdüzü Yarımadası'nda Bitlis halkının ve öğrencilerimizin vakit geçirebilecekleri piknik alanları, spor tesisleri gibi faaliyetler yer alacağını kaydeden Özlük, şöyle konuştu:

"Kuzey Van Gölü Selçuklu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen bölgede yer alan yarımadada bu proje uygulanacak. Projeyle, halkın ve öğrencilerin güzel vakit geçirebileceği piknik alanı, spor tesisleri, rekreatif faaliyet alanları yapılacak. Üniversiteler arası, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarının düzenlenebilmesi için dalgıçlık, su sporları, dağcılık ve doğa sporları eğitim araştırma ve uygulama merkezlerinin açılması planlanıyor. Ayrıca Denizcilik ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na ait Antrenörlük Bölümü ile Tatvan Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Deniz İşletmeciliği ile Hidrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi eğitim birimlerinin oluşturulması planlanıyor."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, Kıyıdüzü Projesi'nin hem il hem de bölge için son derece önemli olduğunu söyledi.

Doğru, projeyle yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekerek kente ekonomik canlılık kazandıracaklarını kaydetti.

Vali Yurdakul da projenin Bitlis için çok önemli olduğunu ve sonuna kadar projenin destekçisi olacağını belirtti.

Toplantıya, üniversitenin akademik, idari yöneticileri ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör'de katıldı.

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber