Okullarda süt dağıtımı

Bilecik Devlet Hastanesi'nde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Bayır, çocukların sütü beraber içmesinin, onlara öz güven vereceğini ve onlarda süt içme alışkanlığı oluşmasını sağlayacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Bayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda süt dağıtımının yeni eğitim öğretim yılında da uygulanacağını hatırlattı.

Sütün en temel kalsiyum kaynağı olduğunu belirten Dr. Bayır, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde yeterli süt almayan çocukların büyüdüğü dönemde kemik gelişimlerinin iyi olmadığı uyarısında bulundu.

Dr. Bayır, çocukların büyümesi ve gelişmesi için gerekli kalsiyum kaynağı sütü alması gerektiğine dikkati çekerek, Türkiye'deki araştırmalara göre kişi başına tüketilen süt miktarının 6 ile 10 litre arasında değiştiğini ve bunun çok az olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen süt tüketim miktarının 80 ile 100 litre arasında olduğunu dile getiren Dr. Bayır, Türkiye'de süt üretiminin çok, tüketiminin az olmasının süt konusundaki bilinçlendirmeyle ilgili olduğunu savundu.

Dr. Bayır, okullarda süt dağıtımının, çocukların süt içme alışkanlığı kazandırılmasına büyük katkı sağladığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Okul sütü dağıtımı programında geçen dönem bazı sağlık sıkıntıları yaşandı. Ancak yapılan araştırmalar sonucu sütlerin hiç birinde enfeksiyonlara neden olacak veya başka bir soruna yol açacak bakteriye rastlanmadı. Çocukların sütü beraber içmesi, onlara öz güven verir, onlarda süt içme alışkanlığı oluşmasını sağlar. Toplumumuzda 'süt içememek' denilen bir hastalık var. Uzmanların görüşü ve araştırmaların sonucuna göre de okullarda çocukların rahatsız olmasının nedeni budur. Öğretmenler ve ailelerin bu konuda önceden bilgilendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Süt içmemiş, süt içmekte zorlanan, yoğurt ve peynirle beslenen çocuklarda bu tür belirtiler daha önce çıkmamış olabilir. O nedenle çiğ süt alımındaki ilk 30 dakika ile 2 saat arasında bir rahatsızlık oluşursa ailelerin bunu okula bildirmesi gerekir. Zaten okul sütü programında ailelerden onay alınıyor."

Muhabir: Mehmet Candikmen

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber