Geçici olarak 11 bin öğretmen almayı planlayan MEB'in planlarına Devlet Personel Başkanlığı çeşitli nedenlerle engel oluyor.

Haber Giriş : 14 Ekim 2003 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 bin öğretmen atamasının ardından geçici kadrolu olarak 11 bin öğretmen almayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın planlarına Devlet Personel Başkanlığı çeşitli nedenlerle engel oluyor.

Maliye Bakanlığı'nın 11 bin İngilizce ve Bilgisayar öğreticisi kadrosuna izin vermesine karşın Devlet Personel Başkanlığı'nın 2 aydır görüş bildirmemesi öğretmen alımını geciktirdi. Geçici kadroda 11 bin öğretmen alınması konusu son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı. Geçici kadroda atama yapılabilmesi için Maliye Bakanlığı'nın "izin", Devlet Personel Başkanlığı'nın "olur" ve Bakanlar Kurulu'nun da "karar" vermesi gerekiyor. Vekil öğretmen statüsünde görev yapacak olan 11 öğretmenden 5 bini İngilizce, 6 bini de Bilgisayar öğreticisi olarak görevlendirilecek. İngilizce öğretmeni olarak alınacaklarda İngilizce öğretmenliği veya Batı Dilleri mezunu olup 40 kredilik İngilizce pedagojik formasyon sertifikasına sahip olması şartı aranacak.

Sözleşmeli Bilgisayar öğreticisi olarak alınacaklar ise Meslek Yüksekokullarının Bilgisayar ve Elektronik bölümü mezunları arasından seçilecek. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl da Devlet Personel Başkanlığı'nın işleri yavaşlatmasından dolayı kadroların Şubat ayında açıldığı, ancak eğitimin ikinci yarı yılı başladığı için tahsis edilen kadrolar kullanılamadı. Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos ayında çeşitli branşlarda gerçekleştirdiği 20 bin öğretmen atamasında görevine başlamayanların yerine yeni atamalar yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, illere yazı yazarak görevine başlamayan öğretmenlerin tespit edilerek, bakanlığa bildirilmesini istedi. Bakanlık, görevlerine başlamayan ilk atama, açıktan ve kurumlar arası nakil sonucu göreve başlamayan öğretmenlerin yerlerine 2003 KPSS-Öğretmenlik sınavına giren ve müracaatta bulunan öğretmen adaylarından puan üstünlüğüne atama gerçekleştirecek.

2003 yılı atama döneminde öğretmen atamak üzere atama izni alınan öğretmen kadrolarına 250'si muhasebe alanı öğretmenliğine atanmak üzere ayrılmış ancak yapılan ilan sonucu başvuran adaylar arasında gerekli şartları taşıyanlarla bu kontenjan doldurulamadı. Bu alanda boş bulunan kadrolara bakanlık, 2003 yılında yapılan öğretmen atamasına esas olan sınavlarda 45-65 arasında puan alan ve 2003 yılı öğretmenlik için E-başvuru kılavuzunda belirtilen şartları taşıyanlar arasından 140 muhasebe öğretmeninin ataması yapılacak.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber