Bakan Koç'tan 'bankamatik santçısı' değerlendirmesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2005 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Bankamatik sanatçısı" tartışmalarına açıklık getirdi. Koç, "Kelimelerimi gayet yerinde kullanmasını bilen bir adamım; ama karışıklıklar her zaman olmaktadır. Bazı sanatçılar 6 senedir rol almamıştır. Evet bir yanlış bilgilenme olmuştur, 6 senede 1 defa almışlardır" dedi.

Beylikdüzü'nde bir kültür merkezinin temel atma törenine katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a gelen Turizm Bakanı Atilla Koç, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Üsküdar'daki tarihi tütün fabrikasının Maliye Bakanlığı'nca kendilerine verildiğini belirten Koç, "Eski tütün fabrikası, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla kültür, sanat ve kongre merkezine dönüştürülecek" dedi.

Koç, "Sahneye çıkmadan maaş alan sanatçılar var" şeklindeki sözlerine bazı sanatçıların tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine, "Kelimelerimi gayet yerinde kullanmasını bilen bir adamım; ama karışıklıklar her zaman olmaktadır. Bu sebeple de bunları yadsımıyorum" dedi.

Türk Müziği ve Türk Halk Müziği koro sanatçılarından olması gerektiği yerden farklı bir şehirde bulunanların olduğunu dikkat çeken Koç, "Bu yüzden Türkiye'nin birçok yerindeki koroların normal kadrolarının, 35-40 olması gerekirken 15'e düştüğü oluyor. Buralara gitmeyen vekaleten başka illere, özellikle Ankara ve İzmir'e gelen sanatçılar, tayin yerleri Anadolu'daki iller olduğu için, maaşlarını bankamatik olarak alıyor dedim, mesele bu" dedi. Bakan Koç sözlerine şöyle devam etti:
"Ben yapılan bir soruşturmanın neticesini sizlere arz ettim ve bunu yaparken de hiçbir bürokratımızı rencide etmeyeceğimi, etmemem gerektiğini söyledim. Ama bu edepli, centilmen ve bir bakana yakışacak tavır istismar edilmeye kalkışılınca herkesin söyleyeceği sözler vardır. Evet, sadece 2004-2005 yılında aşağı yukarı 100'den fazla sanatçı, kimisi rol almamıştır, kimisine rol verilmemiştir. Bazı sanatçılar da 6 senedir rol almamıştır. Evet bir yanlış bilgilenme olmuştur; 6 senede 1 defa almışlardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber