TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kara: Adana, Türkiye'nin gıda deposu

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Niyazi Kara, Türkiye'nin gıda deposunun Adana olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜMSİAD Adana Şubesi'nin AB etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ?Adana'da Tarım' konulu seminerde konuşan Niyazi Kara, ?Topraklarımız bereketli ve faydalı olduğu için çok şanslıyız. Ancak bu zenginlikten yetirince faydalanamıyoruz.? dedi.

Sinevizyon gösterimiyle gerçekleşen seminerde iş adamları ile dernek üyelerini bilgilendiren Kara, Adana'nın seracılıkta çok gerilerde kaldığın ancak buna önem verilmesi halinde yakın gelecekte hak ettiği yerini alacağını kaydetti. Seminerde organik tarımın önemine de değinen Kara, ?Ekzoz gazı yüzünden organik tarımın yanından araba, üzerinden uçak da geçmemesi lazım. Bu tarım bu kadar hassas ancak bu kurallara kimse uymuyor.? diye konuştu.

Adana'nın bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Ziraat Mühendisi Niyazi Kara, "Elimizde ekmek gibi buğday silahımız varken maalesef bundan yeterince faydalanamıyoruz. Şehrimizin kalkınması için tarım alanlarımıza yeteri kadar üretim işletme tesisleri kurmalıyız.? dedi.

Seminer sonunda TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Hakan Can, konuşmacı Niyazi Kara'ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber