Yapılan düzenleme ile memur emeklileri ile bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine de özel hastanelerde muayene ve tedavi olma imkanı sağlandı.

Haber Giriş : 14 Ekim 2003 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ile Emekli Sandığı arasında varılan anlaşma çerçevesinde, memur emeklileri ile bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine özel hastanelerde muayene ve tedavi olma imkanı sağlandı.

Sağlık Bakanlığı ile Emekli Sandığı arasında varılan anlaşma çerçevesinde, memur emeklileri ile bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine özel hastanelerde muayene ve tedavi olma imkanı sağlandı. Uygulama memur emeklileri kadar özel hastaneleri de sevindirdi. Yeni uygulamaya göre, memur emeklileri ile bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri, sağlık ocaklarından alacakları sevk belgesi ile özel sağlık kuruluşlarına giderek tedavi olabilecek.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklama yapan Anadolu Özel Hastaneler Platformu Derneği Genel Başkanı Dr. Halil Aksu, ''Memur emeklileri, yapılan anlaşma kapsamında sağlık karneleriyle birlikte sağlık ocağına giderek sevk yaptırıp özel hastanelere gidebiliyor. Memur emeklileri istedikleri özel hastaneye giderek, her türlü tetkik ve tedavilerini yaptırabiliyor'' dedi.

Daha önce de memurlar ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine özel hastanelerin kapılarının açıldığını belirten Başkan Aksu, ''Devlet memurları ile bakmakla yükümlü bulundukları aile bireyleri, birinci basamak özel sağlık kuruluşlarına, kurumlarından aldıkları hasta muayene istek belgesi ile doğrudan müracaat edebiliyorlar. Bu sayede özel hastanelerin her türlü tetkik ve tedavi hizmetlerinden faydalanabiliyorlar'' şeklinde konuştu.

Başkan Aksu ayrıca, Bağ-Kur'lular ile bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerinin de özel hastanelerden faydalanmaları için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber