İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

40 bin öğretmen atamasının sonuçları açıklandı - TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığınca toplam 36 bin 552 kadroya ögretmen ataması gerçekleştirildi. Öğretmen atama işlemleri için bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Atama için toplam 101 bin 743 aday başvuruda bulunurken, 36 bin 552'sinin ataması gerçekleştirildi. Sonuçlar ve detaylar için başlığa tıklayınız.

* Atama sonucu oluşan minimum puanlar açıklandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığınca toplam 36 bin 552 kadroya ögretmen ataması gerçekleştirildi.


SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Öğretmen atama işlemleri için bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Atama için toplam 101 bin 743 aday başvuruda bulunurken, 36 bin 552'sinin ataması gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Mamak Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenen İlkokul birinci sınıfaların okula başlama törenine katıldığı için öğretmen atama töreninde bulunamadı.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü elektronik ortamda atama düğmesine basmasıyla birlikte atama ekranında isimlerini gören öğretmenler büyük sevinç yaşadı.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, burada yaptığı konuşmada, ilk atama için 40 bin 164 kadro belirlediklerini söyledi.

Toplam 140 branşın olduğunu, bunların 114'ünde norm açığının bulunduğunu dile getiren Çolak, en çok öğretmen ihtiyacı duydukları 29 ile, pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bunlara 22 bin öğretmen dağıttıklarını kaydetti.

Çolak, İstanbul'a ayrıca 6 bin atama daha yaptıklarına işaret ederek, ?İstanbul'da yüzde 50 gibi bir oranla ihtiyacı karşıladık. Diğer illerde de yüzde 35 gibi bir oranla bunu yaptık. Toplam 740 bin öğretmenimiz var. Bunların 75 bini eğitim kurumu yöneticisi. Bugün itibarıyla da sayımız 780 bine çıkacak? diye konuştu.

Bir kısım kontenjanın atama sonunda boş kalacağına dikkati çeken Çolak, ek yerleştirmeyle 40 bin 164 kadronun da atamayla tamamlayacaklarını anlattı.

Çolak, son 10 yılda 317 bin öğretmen aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

?Hükümet, bu yıl Şubat ayında 17 bin atama için 12 bin 340 kontenjan verdi. 16 bin öğretmen şubat ayında göreve başladı. Haziran ayında ise 40 bin kontenjan daha tahsis edildi. 40 bin, 5-6 bakanlığın toplam çalışanından daha büyük bir sayı. 40 bin bir seferde bu ülkede en büyük alınmış sayıdır. Tüm devlet daireleri kadro olarak bu yıl ancak 10 bin kişi aldı. Biz, 57 bin kişi almış olduk. Evlatlarımızı, öğrencileri, öğretmenlerle buluşturmaya gayret ediyoruz.?

Çocukları işi öğretmenlik olan emin ellere teslim etmek istediklerini ifade eden Çolak, rehber, Türkçe, ilköğretim matematik, okul öncesi, beden eğitimi, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak, İngilizce, zihin engelliler sınıf öğretmeni, Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım, müzik, matematik, resim, imam hatip liseleri meslek dersleri ve coğrafya öğretmenlerinin en çok ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu bildirdi.

Çolak, salonda bulunan bir öğretmen adayının 4 yaşındaki kızını kürsüye çağırarak atamayı başlattı.

101 bin 743 aday başvuruda bulundu

Salonda bulunanlar arasında ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak paylaştılar. Atanma sonuçlarını öğrenen bazı anne ve babalar da bu haberi çocuklarına telefonla arayarak verdi.

Atama için toplam 101 bin 743 aday başvuruda bulunurken, ilk atama yoluyla 35 bin 914, açık ilk kurum atama yoluyla 308, açık kurum yeniden atama yoluyla 256, milli sporcu atama yoluyla 74 olmak üzere toplam 36 bin 552 öğretmen ataması gerçekleştirildi.

Bakanlık, ilk atama, açıktan ve kurumlar arası atamayla açıktan ilk kurumlar arası ilk atama yoluyla toplam 40 bin 164 kadro ayırmıştı. Atanan öğretmenler, yarından itibaren göreve başlayacaklar. Adaylar, atama sonuçlarını ?www.meb.gov.tr? internet adresinden öğrenebilecekler.

ADAYLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmaların ardından bilgisayar kurasıyla atamalara geçildi. Atamalar sırasında 4 yaşındaki Vuslat Yurdakul, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak'ın yanına gelerek ilk atamanın yapılması için salondaki adaylarla birlikte tek tek rakam söyledi. Ardından Vuslat ve Genel Müdür Çolak bilgisayar butonuna basarak atamalar tek tek bilgisayar ekranına gelmeye başladı. Salonda bulunan ve ismini ekranda gören adaylar heyecanlarını gizleyemedi. Bağırışlar ve gözyaşları içerisinde adaylar, sevinçlerini aileleri ve yakınlarıyla paylaştı. Birçok adayla atanmaları üzerine cep telefonları ile sevdiklerine müjdeli haberi verdi.

Öte yandan, atama törenlerini izlemek ve atamasının yapılıp yapılmadığını öğrenmek amacıyla öğretmen adayları ve aileleri sabah erken saatlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde toplandı. Salonun yetersizliği nedeniyle ancak gelenlerden bir kısmı içeri alınabilirken bir kısmı da töreni bakanlığın önündeki alanda kurulan dev ekrandan izledi. Atamalar sırasında isimlerini ekrandan gören öğretmen adayları çığlık atarak ve birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştı.

10 YIL SONRA GELEN ATAMA

10 yıldır atanamadığını belirten Serap Yurdakul, ?Çok mutluyum giyim teknolojileri öğretmeniyim. İstanbul'a atandım.? dedi. Geçen yıl mezun olduğunu belirten Zekeriya Şengü ise ?Sinop Ayancık'a atandı. Meslek lisesi öğretmeniyim. Aileme ve tüm sevenlerime teşekkür ederim. Çok mutluyum.? diye konuştu. Kızının İngilizce öğretmeni olduğunu ve KPSS'den 74 puan aldığını kaydeden Ahmet Tombul ise ?Ben bakanlık çalışanıyım. Kızım 4 yıldır atama bekliyor. Bir de torpil var diyorlar. Puanını alan ve sırası gelen atanıyor.? şeklinde konuştu.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 40 bin kadrolu öğretmen atamasını bugün gerçekleştirecek. MEB, okullardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere ilk atama, açıktan ve kurumlar arası atama ile açıktan ilk, kurumlar arası ilk atama yoluyla toplam 40 bin 164 öğretmen ataması yapacak. Atamalar Milli Eğitim Bakanlığı'nda düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. Adaylar sonuçlarını atama işlemleri tamamlandıktan sonra bakanlığın internet sitesinden öğrenebilecek. Atanan öğretmenler görevlerine 11 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacak.

Atama yapılacak alanlar ve kontenjanları incelendiğinde en çok atama 4 bin 635 kontenjan ile Türkçe öğretmenliğinde olacak. Bu alanı sırasıyla 4 bin 377 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 3 bin 876 kontenjan ile ilköğretim matematik öğretmenliği takip ediyor.

Ayrılan kontenjan belli

Beden Eğitimi alanı için 2 bin 547, Bilişim Teknolojileri için 330, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 2 bin 975, İngilizce için 2 bin 954, Matematik için bin 78, Müzik için 963, Rehber Öğretmenlik için 3 bin 53, Sınıf Öğretmenliği için 341, Sosyal Bilgiler için 2 bin 127, Türk Dili ve Edebiyatı için bin 663 kontenjan ayrıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber