Gençlerin otomobil yarışı kazayla bitti: 2 ölü, 8 yaralı

Bursa'da sürücülerinin yarış yaptığı iddia edilen otomobillerin çarpıştıktan sonra belediye otobüsünün altına girmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaza, merkez Osmangazi ilçesi Çekirge Caddesi üzerinde meydana geldi. Ümit Kaya (30)'nın kullandığı 16 AK 707 plakalı otomobil, Oktay Karpat (27) yönetimindeki 16 ER 456 plakalı otomobil Çekirge Caddesi'nde yarışmaya başladı. Gençlerin kullandığı otomobiller birbirlerini geçmeye çalıştığı sırada Beşikçiler Kavşağı'nda çarpıştı. Kazanın ardından karşı şeride geçen Ümit Kaya yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne işçi taşıyan Mustafa Altınkaya (50) idaresindeki 16 BUV 56 plakalı otobüsün altına girdi.

Kazada, otomobil sürücüsü Ümit Kaya ile yanındaki Serdal Öcal (32), diğer otomobildeki sürücü Oktay Karpat, Özge Dağlıoğlu (32), Erhan Ayaz (28), Yasemin Ayaz (32), otobüs sürücüsü Mustafa Altınkaya, otobüsteki Fatih Demirel (45), Mustafa Diler (42) ve Tufan Çetkinkaya (38) ağır yaralandı. Otomobillerde sıkışan yaralılar bir saatlik çalışmanın çıkartılarak ambulansla Çekirge ve Muradiye Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Yaralılardan Ümit Kaya ile arkadaşı Serdal Öcal hayatını kaybetti. Oktay Karpat, Özge Dağlıoğlu, Erhan Ayaz ve Yasemin Ayaz'ın sağlık durumlarının ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kazanın, yarış yapan iki otomobilin birbirini geçmeye çalışması sırasında meydana geldiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber