UMEM projesi kapsamında iş garantili kursiyer alınacak

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında iş garantili kursiyer alınacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, işsizlik oranını azaltmak ve iş gücü piyasasındaki arz talep uyuşmazlığından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (Tobb), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (Tobb Etü) arasında protokol imzalandığı bildirildi.

Proje kapsamında, odaya kayıtlı ve ilde faaliyette bulunan işletmelerde istihdam edilmek üzere tekstil makinecisi yetiştirileceği ve adaylar arasından yapılan seçmelerle iş veren tarafından belirlenecek olan kursiyerlerin, Kız Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nde teori ve uygulama eğitimi alacakları belirtildi. Teori eğitimi sırasında günlük 20, uygulama eğitimi sırasında ise günde 25 lira alacak kursiyerlerin, eğitim sonunda odaya kayıtlı tekstil firmalarında istihdam edileceği kaydedildi.

Eğitime katılacak olanların, 10 Eylül tarihine kadar Türkiye İş Kurumu'na kayıt yaptırdıktan sonra, Ticaret ve Sanayi Odası'na başvurmaları gerektiği bildirildi.

Katılımcılarda, 18-40 yaş aralığında, en az ilkokul mezunu ve sigortasız olmaları şartı arandığı belirtildi.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Önder Felek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber