Bilecik'te doğalgaz ana boru hattı patladı

Bilecik'te, yol inşaatında çalışan kepçe doğalgaz ana boru hattını patlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük panik yaşanırken, 35 fabrikanın, üniversitenin ve yurdun gazı kesildi. Fabrikalar üretimlerini durdururken, fabrikalardaki binlerce işçi tahliye edildi. Gazın 48 saat içinde verileceği belirtilirken, üretimini durdurmak zorunda olan firmaların zararının büyük olduğu ifade ediliyor.

Bilecik II. Organize Sanayi Bölgesi'nde yol için kazı yapan müteahhit firmaya ait kepçenin operatörü, derin kazınca doğalgazın ana boru hattını patlattı. Patlamanın etkisiyle etrafa gaz fışkırırken, kepçeyi ve araçları bırakan elemanlar olay yerinden uzaklaştı. Olayı gören vatandaşlar durumu doğalgaz firmasına ve polise bildirdi. Polis olay yerine gelerek güvenlik tedbiri alırken, doğalgaz dağıtım firması ise gaz akışını kesti.

1. ve 2. sanayi bölgelerinde bulunan 35 firmaya, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin kampüsüne, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurduna ve OSB'lerin dışında kalan sanayi kuruluşlarına gaz verilemedi.

Doğalgaz firması BEYGAZ, onarım çalışmalarına başladı. Firma yetkilileri, en geç 48 saat içinde hatta gaz akışının başlayacağını söyledi.

Fabrikalar üretimlerini durdururken, işçilerini ise hemen tahliye etti.

Polis, acil afet kurtarma ekipleri ve 112 ekipleri teyakkuzda bekliyor.

Yaklaşık 35 firma üretimini durdururken, fabrikalardaki zararın boyutunun çok büyük olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber