Alanya'da 'Türkiye okuyor' kampanyası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Kültür Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda başlatılan "Türkiye okuyor" kampanyası çerçevesinde Alanya Halk Eğitim Merkezi ücretsiz kitap dağıttı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Halk Eğitim Merkezi tarafından Atatürk Anıtı önünde stant açılarak, aralarında dünya klasiklerinin de yer aldığı 300 kitap vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen proje kapsamında vatandaşlara ücretsiz kitap dağıttıklarını söyledi. Bu uygulamayı geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Coşkunsu, insanların kitap okumak yerine televizyon izlemeyi, bilgisayar ve cep telefonu kullanmayı tercih ettiğini kaydetti.

Türkiye'de insanların yeterince kitap okumadığını ileri süren Coşkunsu, ücretsiz kitap dağıtarak okumanın önemini hatırlatmak, bu konuda bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmak istediklerini belirtti.

Ayrıca okumanın önemini anlatan afişler de bastırdıklarını ifade eden Coşkunsu, "Alanya'da kitap okuma kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Standı Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu da ziyaret etti.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hatice Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber