Simav, yeni eğitim-öğretim yılına depreme dayanıklı okullarla giriyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, son 3 yılda 3 önemli depremde hasara uğrayan 10 eğitim yuvası, TOKİ tarafından 9 şiddetinde depreme dayanacak şekilde yeniden yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Simav'ın şanslı öğretmen ve öğrencileri, yeni eğitim yılına yeni okullarında başlayacak. Simav Kaymakamı Yüksel Ünal 17 Şubat 1999'daki 5, 19 Mayıs 2011'deki 5,9 ve 4 Mayıs 2012'deki 5,4'lük depremlerde hasara uğrayan 10 eğitim yuvasının TOKİ tarafından 9 şiddetindeki depreme dayanacak şekilde yeniden yapılarak kendilerine teslim edildiğini, Simav'ın 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına yeni okullarla başlayacağını bildirdi.

Kaymakam Yüksel, depremlerde hasara uğrayan Beyce İlköğretim, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Osmanbey İlköğretim, Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, 19 Mayıs İlköğretim Okulu, Simav Endüstri Meslek Lisesi, Simav Kız Meslek Lisesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü hizmet binalarının yaklaşık 60 milyon TL harcama yapılarak TOKİ tarafından bir yıl gibi kısa bir sürede yeniden yapıldığını ve kendilerine teslim edildiğini kaydetti.

2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde Simav'a 48 yeni öğretmen tayin edildiğini bildiren Kaymakam Ünal, yeni okulların depreme dayanıklı olmasının öğrenciler ve öğretmenler açısından önemli bir şans olduğunu kaydetti. Simav'ın depremi fırsata dönüştürdüğünü kaydeden Kaymakam Ünal, "Okullarımız yapıldı. Bu hafta anaokullarımız başladı. Önümüzdeki hafta başında da orta ve liselerde öğretmen ve öğrencilerimiz eğitim dönemine yeni okullarında başlayacak. Çevre düzenlemesi dışında 10 eğitim yuvamızın inşaatında herhangi bir aksama yok. Önceleri deprem olduğunda veliler çocuklarımıza bir şey oldu mu diye okullara koşarlardı. Şimdi durum tersine döndü. Allah göstermesin bir deprem olsa şimdi öğrenciler evlerine koşacaklar, anne babamıza bir şey oldu mu diye" şeklinde konuştu.

2012-2013 eğitim döneminin yeni okullarıyla birlikte Simav'a hayırlı olması temennisinde bulunan Kaymakam Ünal, "Öyle umuyoruz ki yeni okullarla birlikte ilçede eğitim seviyesi de yükselecek. Simav eskiden olduğu gibi eğitimde Kütahya'nın lideri olacak. Kaymakam olarak ben ve öğretmenlerimizle idarecilerimiz bunun için çok büyük çaba sarf edeceğiz. Eğitimde kalitenin yükseltilmesi için velilerden de yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber