'2004 yılında ödediğim tedavi giderlerimi hala alamadım'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2005 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sayın Yetkili

Size başımdan geçen bir olayı anlatacağım. Doktorum beni Tokattan İstanbul maramara üniversitesi hastanesine karaciğer biyopsisi olmam için refakatli, olarak sevk etti. Marmara ün. yapapılan, HBV-DNA, biyopsi patoloji sonuclarının değerlendirilmesi sonuncununda pegintron iğne tedavisi yapılması kararlaştırıldı. Doktorum bana "iğnelerinizi burada vurulmanız, sizin açınızdan daha doğru olur ve mutlaka burada kalın" dedi. Ben de doktorumun dediğini yaptım.ve doktorumun gözetiminde iğnelerimi oldum. Fakat hayati kan değerlerimin düşmesi sonucuda hafta bir defa vurulduğum iğneyi bir hafta gecikme ile oluyordum. Tabiki doktorum gözetiminde. Baktım bu tedavi uzayacak.Daha önce 15 gün sürer diye daha sonraki günler için yıllık izinimi de almıştım. Fakat işler uzayınca durumu açık şekilde dekanlığa bölüm kanalı ile dilekçeyle bildirdim. Daha sonra iğne yan tesir yaptı. Aynı hastanenin acil servisinde 2 gün yoğun bakımda kaldım.

Vellahıl bir yandan karaciğer tedavim durduruldu ve sebepleri araştırıldı, diğer yandanda oluşan ritm bozukluğu kalp hastalığımda tedavi ve kontrol ediliyordu. Hastaneye evrak girişini yaptırdığım tarih ile çıkış arasında yaklaşık 86 gün geçti. Ben de sürenin uzun olduğunu düşünerek personele bakan şefe "doktorum 13 temmuz 2004 ile 07.10.2004 tarihleri arasıda ayakta ve takip tedavisi yapılmıştır. 3 ay sonra kontrole gelecektir" diye yazdı. Bunun dışında bir şey getireyim mi diye telefonda konuştuk. O da "mutlaka izinli olduğunuz günler için rapor getirmeniz gerekir, Aksi halde sıkıntı olur" dedi. Ben her ne kadar sevk kağıdındaki bilginin rapor olduğunu söylesem de ikna edemedim. Ben de 7.ekim 2004 de, 20 Ağustos 2004 den sonra "20 gün raporludur" diye doktorumdan bir belge aldım.

Yaptığım masrasları almak için bütçe dairesine evraklarımı Ekim 2004'e verdim. Önce kaynak yok dediler. Arkasından Ocak 2005 de ödenecek dediler. Arkasından YTL'ye çevrilecek dediler,arkasından niçin daha önceden sormadın dediler. dediler de dediler. Ama ödemeyi hiç düşünmediler.

Bende bu kadar çabadan sonra bu parayı bunların ödemeyeceğini anladım. Bilgi edinme formunu doldurdum ve bana kümülatif olarak para kasada olduğu anda ödeneceğini söylediler ama yine ödemediler. Ben de habire kanuni haklarımı arıyordum. Sonra iş inada bindi, bütçe dairesi hastaneden gelen dökümaları incelmiş ve rapor aldığım tarihlerde de tedavi olmamın nasıl mümkün olduğunu ve... hastaneye bakın nasıl sormuş.

Artık siz benim hakımda bir yorum yapın.

1) Niçin Refakatli olarak hastaneye sevk edildi, gerekli mi?
2) Tedavi olduktan sonra son gün geriye doğru rapor alması kanuni mi? (Bunu yazan, bana rapor getir diyen memur)
3) Hastaneye bugün gitmişin daha sonra 10 gün sonra gitmişin neden . Çünkü HBV-DNA kan test sonucunu o zaman verdiler.
4) Biyopsi sonucunu 12 gün sonra verdiler.
5) Hatta buğün gitmişin daha sonra 2 sonra gitmişin neden?

Vellahasıl. Biz tedavi olmammışız. Karaciğer biyopsisi olmamışız. Biz Hastanin acil servisinde yatmamışız. Biz ölümle pençeleşmemişiz. Devlet sadece 2 milyar ilaç parasını boşuna mı vermiş. Bütçe dairesi, yazıyı yazan ve imzalayan makam haklı da, haksız olan ben miyim.

Şimdi, ben size soruyorum. İstanbulda 86 gün kalsanız. Kaç para harcarsınız. Bu kadar para bir memur olarak cebinizde varmı? Devlet size bunun karşılığını öder mi .Hayır. Ben cebimden 6 milyar para harcamışım. Devlet bana 3 milyar verecek 1 sene sonra, ne arsızlığımız nede, hırsızlığımız kaldı. Her şey inceleniyor. Daha komik olanı ne biliyor musunuz. Akıllının biri diyor ki sen biyopsi olunca atla tokata gel, sen kanı verdin mi, atla tokata gel. Niye orada duruyorsun Buraya gel. Sonra tekrar git. Hastane bababızın çiftliği ya. Vah vah ... biz hasta değil boğaz içinde deniz turuna çıkmışız.Daha önce aynı şekilde gittim aldım. Daha sonra aynı şekilde gittim aldım. Bu aradakini alamadım. Yani hakkımı aradım ya. Sen misin bize kafa tutan alsana. İşte durum bu. Bir yıldır bekliyoruz. Daha doktor cevabı bile yazmamış. Mahkameye vermek için bilgi edinme bürasına başvurdum benden 10 tyl istediler. Gerisini siz düşünün

Bana yardımcı olursanız. Çok sevinirim

Saygılarımla,

"Haber Gönder" yoluyla yazan: Bahaddin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber