Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Budak görevine başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr Gökhan Budak, görevine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makamında tebrikleri kabul eden Budak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve YÖK'e teşekkürlerini iletti. Adaylık sürecinde kendilerine destek veren üniversite personeline ve Bayburt halkına teşekkür eden Budak, "Verilen destek, aynı zamanda şahsıma duyulan güvenin de en önemli göstergesidir. Doğal olarak omuzlarımıza büyük bir yük aldığımızı, Bayburt Üniversitesi'nin geleceği ile beklentilerin yüksek olduğunu farkındayım. Bu sebeple gecemizi gündüzümüze katarak, bize duyulan bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

Adaylık sürecinde seçim sloganıınn 'Bizim Üniversitemiz' olduğunu ifade eden Budak, bu sloganın, şahıs odaklı bir üniversite anlayışına karşı reddiyeleri olduğunu kaydetti. Üniversitenin, personelinin olduğu kadar Bayburt halkının da üniversitesi olduğunu belirten Rektör Budak, şöyle devam etti: "Hatta bizler geçici olduğumuz için daha çok onların üniversitesidir. Bugüne kadar Bayburt halkının, üniversitenin fiziki yapılanmasının bu noktaya gelmesinde diğer birçok illerle kıyaslandığında, özverili katkısının takdire şayan olduğunu görmemek mümkün değil. Bu katkının artarak devam edeceğini umuyor ve bekliyorum. Bayburt'a ve Bayburt halkına rağmen üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi mümkün değildir. Ümit ediyorum ki Bayburt Üniversitesi, Bayburt'la birlikte büyüyecek ve onunla birlikte gelişecektir."

Hedeflerinin, hızla kendi iç barışını sağlamış, öğretim üyelerine saygın ve özgün bir çalışma ortamı sağlayan, Bayburt'taki tüm kurum ve kuruluşlarla iş ve amaç birliği yapmış bir üniversite hayalini gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Rektör Budak, "Akademisyenlerin saygınlığını önde tutan, insana ve çalışana değer veren, görevi 70 milyonun hakkı düşüncesiyle emanet bilen istişareli bir yönetim anlayışını kendimize temel ilke edineceğiz. Tekrar bize destek veren herkese ve Bayburt Üniversitesi'ne az, çok ayrımı yapmaksızın katkı sağlamış herkese teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber