Denizli'de 12 yıllık zorunlu eğitim için tüm önlemler alındı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, ilk defa bu sene uygulanacak olan 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi için kurum olarak bütün önlemleri aldıklarını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yaptığı yazılı açıklamada herhangi bir problemin yaşanmaması içinde ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini belirterek, ?Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütün yönetici ve öğretmenleriyle yeni sisteme hazır durumdadır. Bu sistemin başarıyla uygulanması içinde elinden gelen çabayı göstermektedir? ifadelerine yer verdi. Yeni sistemin bir takım yenilikleri getirdiğini ifade eden Akgül açıklamasında, ?Özellikle 1. sınıflarımıza başlayacak çocuklarımızın okula uyum dönemini önemsiyoruz. Özellikle bu dönemde olan çocuklarımız için açıklanan sosyal, bilişsel, psikomotor ve dil konuşma becerilerinde beklenen özellikleri taşıyan çocuklarımız, bu dönemde yüksek başarı göstereceklerdir" sözlerine yer verdi.

Eğitimde değişik fırsatlar sunmak ve çocuklara istedikleri konuda eğitim verebilmek için ilkokul 4. sınıftan itibaren öğrenciler istedikleri dersleri seçme imkanı sunulduğunu söyleyen Sebahattin Akgül, eğtim ve öğretim hayatı başladıktan sonra düzenli olarak öğrencinin okul başarısı, sosyal gelişimi ve benzeri konularda takip edilmesi gerektiğini bildirdi. Velilerin okul,veli,öğrenci üçgenini geliştirmek için okul hayatına etkin olarak katılmaları gerektiğini ifade eden Akgül açıklamasında şunları kaydetti:

"Velilerimiz çocuklarının yanında okulları ve öğretmenleri hakkında olumsuz ifade kullanmamaya özen göstermelidir. Aksi halde bu durum öğrencilerin okula ait düşüncelerini olumsuz olarak etkiler. Okulla ilgili herhangi bir problemle karşılaşıldığında velilerimiz okul idaresi ile görüşerek problemin çözümüne yönelmelidirler. Çocuklarımızın okul başarısının artması için, öğrencinin kendini iyi tanıması, beslenmesine dikkat edilmesi, motivasyonunun yüksek tutulması gerekir. Bu durum aynı zamanda günlük hayattaki başarı için de gereklidir. Öğrencinin planlı ve düzenli çalışması,nasıl ders çalışılacağını bilmesi, çalışma ortamının iyi düzenlenmesi, öğrenilen bilgilerin unutulmaması için neler yapılması gerektiği gibi konular hakkında bilgi sahibi olması gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber