Milletvekili Bağcı 600 yıllık Çivisiz Cami'yi ziyaret etti

Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ve AK Parti Çorum il yönetimi İskilip'in Evlik köyünü ve tarihi Çivisiz Cami'yi ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Cahit Bağcı ve beraberlerindeki heyete Kaymakam Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Güven, AK Parti İlçe Başkanı Ali Koçkaya ve il meclis üyeleri eşlik etti.

Heyet, İskilip Belediyesi ile yapılan ortak çalışmaları inceledi. Bağcı ve beraberindeki heyet daha sonra İstanbul'un fethinin manevi mimarı olan Akşemseddin Hazretlerinin oğlu Nur'ul Hüda ve diğer aile mensuplarının bulunduğu türbeleri ziyaret ederek dua etti. Heyet, hiç çivi kullanılmadan geçme tahta sistemi ile yaptırılan 600 yıllık camide de namaz kıldı.

Namaz çıkışı bir açıklama yapan Bağcı, bu manevi topraklarda yaşamanın huzurunu yaşadığını, tarihi bir süreç içinde Oğuz ve Kayı boylarının bu coğrafyada olduğunu belirtti. Bağcı, "Burada yapılan çalışmalarla ilgili sayın kaymakamımız bir dosya sundu. Hep beraber bu manevi topraklarda yapılan çalışmaları yerinde görmek, bu manevi toprakların feyzinden istifade etmek için buraya ziyarette bulunduk. Daha önceki çalışmaları da biliyorum. Daha önceki İskilip'i ziyaretimizde kaymakam bey bize bir dosya sunduğunda tarihi vesikalara dayalı olarak Akşemseddin Hazretlerinin bir dönem burada konaklayıp çocuklarının bir kısmını geride bırakarak İstanbul'un fethine eşlik etmek üzere giden kafilelere katılarak hareket ettiğini ve bunun tarihi vesikalarla belgeli olduğunu söyledi. Zaman içinde geride bırakılan yıpranan türbelerin, mezarların caminin çilehanenin restorasyonun da önemli aşamalar kat edildiğini görmek mutluluk verici. Desteklerimiz devam edecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber