Korkuteli Halk Eğitim Merkezi 22 yeni kurs daha açıyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi, 2012-2013 Eğitim yılında 22 yeni farklı kurslar açmak için çalışmalara başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgisayar, saç bakım, hasta ve refakatçi bakım ve arıcılık kurslarının yanında 22 yeni kurs açılmasının hedeflendiğini belirten Korkuteli Halk Eğitim Merkezi müdürü M. Harun Topay, "Şu ana kadar 783 kursiyerin başvurusu ile yaz kurslarımıza tamamladık. Ekim ayı itibariyle 22 yeni kurs daha açacağız. Bu kurslarımız, okuma yazma, ön muhasebe, Arapça, bilgisayar, yaş pasta yapımı, aşçılık, hasta refakatçi, emlak danışmanlığı, kalorifer ateşçiliği, aile eğitimi, photosop kullanımı, mehteran takımı, semazen, halk oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, web tasarım, halıcılık, ilköğretim ve liseler için Öss kurslarıdır" dedi.

Halk Eğitim Müdürü H. Harun Topay, "Günümüzde Halk Eğitimi denildiğinde bireyin doğumundan ölümüne kadar tüm eğitim çalışmaları ve etkinlikleri akla gelmektedir. Halk Eğitimi Okuma-Yazmanın öğretildiği temel eğitimden, bireylerin ekonomik ve sosyal düzende yer alabilmeleri için gerekli genel kültüre, özellikle kadınları hedef alan ev yönetiminden güzel sanatlar eğitimine kadar pek çok alanda eğitimi sağlamaktadır. Mesleki ve teknik kursların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlik, yaygın eğitim faaliyetlerinin geniş kesimlerine taşınmasından çok önemli bir unsurdur" diye konuştu.

Topay, hafta içi mesai saatleri içinde ve mesai saatlerinden sonra saat 18.00 ile 21.00 arasında düzenlenecek kursa, ilköğretim ve orta öğretim mezunu olanların başvurabileceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber