Aksaray Belediyesi obezite ile mücadele için yürüyüş pisti yaptı

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Fatih Mahallesi'nde parka modern tarzda yürüyüş pistleri ve spor aletleri yerleştirdiklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Nevzat Palta, açıklamasında, vatandaşların, Fatih Mahallesi'ndeki parka yürüyüş ve sporla ilgili aletler konulmasını istediklerini ifade etti. Daha sonra talepler çerçevesinde burada, tartan pist denen plastik içerikli, insanları yormayan daha sağlıklı bir malzeme kullandıklarını ifade eden Palta, "500 metre uzunluğunda bir pist. İnsanlar 10 tur attığı zaman tavsiye dildiği gibi 5 kilometre yürümüş oluyorlar. Özellikle Dünya Sağlık Örgütü'nün ve Sağlık Bakanlığı'nın gündeminde olan obezite ile mücadele çerçevesinde yürümeye uygun bir pist yaptık. Vatandaşlarımız da yürümeye başladılar. Özellikle sabahları yoğun bir talep var." dedi.

Yine, bölgede hoş olmayan bir mekân yerine buraya vatandaşlardan gelen talep üzerine son yıllarda en çok talep edilen fitness aletleri koyduklarını ifade eden Başkan Palta, zemini de yine özel malzemeden döktürdüklerini söyledi. Başkan Palta, şöyle dedi:

"Daha sağlıklı bir zemin düştüğü zaman insanlara zarar vermeyen bir malzeme. Benim Aksaraylı hemşehrilerimizden isteğim şu; bu malzemelerin hepsinin parası yine hemşehrilerimizin cebinden çıkıyor. Dolayısıyla bu spor aletlerine ve döktüğümüz malzemelere sahip çıkılacak. Bunları çocuklara bırakırsak iki günde darmadağın ederler. Yakarlar, yıkarlar, parçalarlar yazık olur, heba olur, çünkü bunların metrekaresi çok pahalı malzeme. Ama korunduğu zamanda uzun yıllar gider. Sonuçta güzel bir hizmet. Burada spor yapıldığı zaman İnşallah obezite değil de daha sağlıklı, daha zinde insanlar olmasını temenni ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber