Hakkari'de polis noktasına saldırı girişimi

-Gençlik Köprüsü'nün yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında patlama oldu -Hakkari'de polis kontrol noktasına saldırı girişimi engellendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de Depin Polis Kontrol Noktası'na sızma girişiminde bulunan 10 teröristin tespit edilmesi üzerine operasyon başlatıldı.

Hakkari girişinde bulunan Depin Polis Kontrol Noktası'na 3 km uzakta bulunan Halil Vadisi'nde bir grup terörist tespit edildi. Teröristlerin saat 22.45 sıralarında Depin Polis Kontrol Noktası'na doğru harekete geçmesi üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Kobra tipi helikopterler eşliğinde operasyon başlatıldı. Güvenlik güçlerinin yoğun bombardımanı altında kalan teröristler gece karanlığından yararlanarak kaçmaya çalıştı. Teröristlerin muhtemel kaçış güzergahları da ateş altına alındı.

Kobra tipi helikopterlerin terörislerin bulunduğu bölgeyi bombalaması Hakkari şehir merkezinde de izlendi.

Teröristlere yönelik bölgeden operasyonlar devam ediyor.


Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

Hakkari'ye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gençlik Köprüsü'nün yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında patlama oldu.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'ye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gençlik Köprüsü'nün yakınlarında akşam saatlerin patlama meydana geldi. Askeri konvoyun geçişinin ardından meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmadığı öğrenildi. Güvenlik nedeniyle yolu trafiğe kapatan askerler daha sonra olası mayınlar için yol kenarında detektörle arama-tarama yaptı. Aynı mevkide başka bir patlayıcı madde bulundu. Bulunan patlayacı güvenlik önlemi alındıktan sonra kontrollü bir şekilde olay yerinde imha edildi.

Gençlik Köprüsü yakınlarında meydana gelen patlamalarda ölen ve yaralanan olmadı. Yaklaşık 2 saat yol trafiğe kapatıldı. İkinci mayın imha edildikten sonra yol tekrar trafiğe açıldı. Daha önce Gençlik Köprüsü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patlatılmış, 2 asker şehit, 7 asker ise yaralanmıştı.

Yola mayın döşeyen teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber