Zonguldak'ta hastane yangını

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, özel bir hastanenin bodrum katında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastalar, ambulans ve polis araçlarıyla başka hastanelere sevk edilirken, yangın itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Yangın, saat 06.30 sıralarında Özel Anadolu Hastanesi'nin bodrum katında başladı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın ile birlikte üst katlara çıkan dumanı fark eden hastane personeli, itfaiyeye haber verdi. Sedye ve tekerlekli sandalyeler ile dışarıya çıkarılan az sayıdaki hasta, ambulanslar ve polis araçlarıyla Ereğli Devlet Hastanesi ile diğer özel hastanelere sevk edildi. Hastalardan bazılarının dumandan etkilendiği belirlendi.

Kısa sürede gelen Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın, iftaiyenin çalışmasıyla üst katlara sıçramadan söndürüldü. Ancak hastanedeki yoğun duman nedeniyle sabah işe gelen hastane personelinin bir süre içeriye girişine izin verilmedi.

Hastanede inceleme yapan Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar, yangının hastanenin depo olarak kullanılan bodrum katında çıktığının belirlendiğini söyledi. Çınar, "Bu bölgede yoğun duman oluşmuş. Arkadaşlarımız asansör kapısını kırıp buradaki boşluktan inerek yangına müdahale etti. Kısa sürede de olay kontrol altına alındı. Ciddi bir durum yok. Hastalar da tedbir amacıyla başka hastanelere sevk edilmiş" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber