Gerçeğini aratmayan banka soygunu tatbikatı

Adana'da banka soygunu tatbikatında polis, Merkez Bankasına girip uzun namlulu silahlarla soygun yaptıktan sonra bir banka görevlisini rehin alarak otomobille kaçan zanlıları nefes kesen operasyonla yakaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği 2 kişi otomobille Abidinpaşa Caddesi üzerinde bulunan Merkez Bankası'nın önüne gelerek otomobili park edip yüzlerinde kar maske ellerinde uzun namlulu silahlarla otomobilden inerek bankaya girdi.

Bankadaki özel güvenlik elemanlarını etkisiz hale getiren zanlılar görevlilere silah doğrultarak paraları torbalara doldurduktan sonra yaklaşık 500 bin TL ile birlikte bir banka görevlisini de rehin alarak bankadan çıkıp otomobille kaçmaya başladı. Bu durum kısa sürede 155 hattıyla polise ulaştırıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis plakası alınan otomobili takibe başladı.

Telsizden Asayiş Şube Müdürü tarafından polisler yönlendirilirken otomobilin geçeceği bütün güzergahlara uzun namlulu üzerlerinde çelik yelek bulunan polisler yerleştirildi. Polis helikopteri de havalandırılarak yukarıdan da otomobil takibe alındı. Olay yerine ve otomobil takibine özel hareket polisleri de yönlendirildi. Otomobil yakalandığı anında bir çatışma durumuna karşılık itfaiye ve ambulanslarda hazır bulunduruldu. Otomobil bir süre polis tarafından kovalandıktan sonra Mithat Özsan Bulvarı'nda sıkıştırıldı. Zanlılar otomobili bulvardan boş bir araziye çevirmek zorunda kaldı. Polis otomobilin etrafını sardı. Yukarıdan da helikopter ile otomobil kıskaca alındı. Amerikan filmlerini aratmayan tatbikatta polisler uzun namlulu silahlarla otomobile doğru yöneldi. Özel hareket polislerinin gelmesiyle birlikte kaçamayacağını anlayan zanlılar önce rehineyi serbest bırakıp ardından kendileri de teslim oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber