Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun savcılıklara yaptığı suç duyuruları doğrultusunda birçok eski ve yeni bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş : 16 Ekim 2003 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun savcılıklara yaptığı suç duyuruları doğrultusunda birçok eski ve yeni bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı.

Meclis yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun savcılıklara yaptığı suç duyuruları doğrultusunda birçok eski ve yeni bürokrat hakkında soruşturma başlatıldığı ve ilgili bakanlıklarda inceleme ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Komisyon tarafından hazırlanan raporun ilgili bölümleri Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'a gönderilerek konunun soruşturulması istendi. Savcılıkların komisyondan ilave bilgi ve belge isteğinde bulunuldu. İnceleme ve soruşturma başlatılan isimlerin şunlar olduğu öğrenildi: l Etibank hisseleri konusunda Hazine eski Müsteşarı Selçuk Demiralp. l Egebank'taki ihmali nedeniyle Gazi Erçel, Süreyya Serdengeçti, Aydın Esen ve Erdal Aslan. l İktisat Bankası'nın devrindeki ihmal nedeniyle Zekeriya Temizel ve BDDK yöneticileri. l Halkbanktaki usülsüz kredilerle ilgili eski Genel Müdür Yenal Ansen. l Favori Dinlenme tesislerinin halka arzı ile ilgili SPK üyeleri Muhsin Mengütürk, Erdal Batmaz ve Cemil Yılmaz. l Doğalgaz alım sözleşmeleri nedeniyle BOTAŞ eski Genel Müdürü Nevzat Arseven ve Daire Başkanı Gökhan Yardım. l Fiyat revizyon hakkının ülke menfaatleri doğrultusunda kullanılmaması nedeniyle BOTAŞ eski Genel Müdürü Gökhan Bildacı, Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi l Çayırhan termik santrali İHD ile ilgili TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi ve Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker l YİD ile yapılan 3 adet DCGS konusunda kamuya zarara uğratmaktan dönemin TETAŞ Genel Hayrettin Yıldırım. l 27 adet bor tuz sahasınının birleştirilmesi talebi ve 200 bin ton kolemanitin satışı konusunda Maden İşleri Genel Müdürü Fahrettin Cevheri ve Park Holding ortağı Erhan Aygün. l Kültür ve Turizm Bakanlığı Dia pozitif ihalesi konusunda Londra Tanıtma Müşaviri Mustafa Memişoğlu, Moskova Tanıtma Müşaviri Sezai Çetiner ve Frankfurt Tanıtma Müşaviri Hüsnü Gümüş.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber