Şırnak'ta 8 polis memurunun şehit olması

Şırnak'ta bu sene 8 polisin şehit olduğu terör saldırılarına katıldıkları öne sürülen 7 sanık hakkında toplam 44 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 115 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesi ile yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, 21 Mart 2012 tarihinde Cudi Dağı'nda yürütülen operasyonda Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Arif Mamış, Kadir Can, Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğan'ın şehit olduğu, 9 güvenlik görevlisinin de yaralandığı, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan terör örgütü üyesi sanık Süleyman Tanrıverdi'nin de sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Sanık Tanrıverdi'nin güvenlik güçlerine gösterdiği mağaradan terör örgütü üyesi Mustafa Sidar'ın da sağ olarak çıkarıldığı kaydedilen iddianamede, çıkan çatışmalarda 5 teröristin de ölü olarak ele geçirildiği ifade edildi.

İddianamede ayrıca sanıklardan bazılarının Silopi'de 11 Mayıs 2011 tarihinde polis memurları Gökmen Şimşek ve Muharrem Ünlü'nün şehit olduğu eylemle bağlantılarının tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, sanıklar Süleyman Tanrıverdi ve Mustafa Sidar hakkında

"Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütüne üye olmak", 6 kez "Kasten adam öldürmek", 9 kez "Adam öldürmeye teşebbüs etmek",

"Tehlikeli madde bulundurmak" ve "Ruhsatsız silah taşımak" suçlarından 16'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 25'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Haşim Direk ve Fahrettin Reva için 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 13'er yıl hapis, diğer sanıklar Süleyman Alğan, Mehmet Halil Ermeğan ve Ahmet Gün için de 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 13'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Toplamda sanıklar hakkında toplam 44 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 115 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Muhabir: İbrahim Yakut

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - DİYARBAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber