Anayasa Mahkemesi, Kültür ve Turizm bakanlıklarının birleştirilmesini öngören yasanın iptali istemini oybirliği ile reddetti.

Haber Giriş : 16 Ekim 2003 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, Kültür ve Turizm bakanlıklarının birleştirilmesini öngören yasanın iptali istemini oybirliği ile reddetti.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, mahkemenin bugünkü gündemine ilişkin bilgi verirken, CHP'li 127 milletvekilinin, 4848 sayılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un şekil ve esas bakımından iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davanın karara bağlandığını bildirdi. Söz konusu yasanın iptali isteminin oybirliği ile reddedildiğini kaydeden Kılıç, ayrıca, CHP'li milletvekillerinin 4969 sayılı belediyeler ve il özel idarelerine genel bütçeden verilen payı indiren, savunma ve güvenlik amaçlı hibe ve yardımlara ilişkin anlaşmaların Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğü gireceğini ve Resmi Gazete'de yayımlanmayacağını öngören yasanın iptali ve yürürlüğünün
durdurulması istemiyle açtığı davada ilk incelemeyi yaptıklarını ve esastan görüşmeye karar verdiklerini belirtti. Kılıç, Milli Piyango İdaresi'nin özelleştirilmesini düzenleyen 4971 sayılı Yasa'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP'nin açtığı davada da ilk incelemenin yapılarak esastan görüşülmesine karar verildiğini ifade etti. Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası'nın bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı yarın esastan görüşecek.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber