Konya'da kalp yastığı sergisi

Konya'da, kalp sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ünlülerin kalpli yastıklarda mesajlarının bulunduğu ?Kalp Yastığı' sergisi açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bypass ameliyatı olmuş hastalar tarafından kurulan Club By Pass'ın gün geçtikçe artan ani kalp ölümlerine dikkat çekebilmek için, ?Hayatın Armağanı? sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği ?Kalp Yastığı' adı verilen sergi İstanbul'un ardından Konya'da açıldı.

Bir alışveriş merkezindeki sergide, Bypass ameliyatı sonrası hastaların bir süre göğüs kafeslerini darbelere karşı korumak için taşımak zorunda oldukları kalpli yastıklardan yola çıkılarak gerçekleştirilen, Memorial Sağlık Grubu desteği ile hayata geçirilen projede Türkiye'nin en ünlü isimleri tasarladıkları kalpli yastıklar ve verdikleri mesajlarla kalp sağlığının önemine dikkat çekiyor.

Serginin açılışında konuşan Helvacızade Gıda İlaç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 125 yıllık geçmişleriyle bugüne geldiklerini belirterek, artık sağlık sektöründe de hizmet vermeye karar verdiklerini söyledi. Büyükhelvacıgil, kalp sağlığına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Projenin yapımcılarından Zuhal Ceran ise, önemli bir projeyi insanlığa kazandırmanın onur ve gururunu yaşadığını söyledi.

Club By Pass Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez konuşmasında, Türkiye'de kalp rahatsızlıkları nedeniyle genç yaşta ölümlere dikkat çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Prof. Dr. Sönmez, ?Son günlerde bir futbolcuyu erken yaşta kaybettik. Kalbe olan ilgi azaldığı için genç ölümlere dikkat çekebilmek için böyle bir proje ürettik. Amacımız hasta olmamak için yapılması gereken şeylerdi. Ne sanatçılar ne de tasarımcılar hiçbir ücret almadan projeye destek verdi? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 57 ünlünün kalp sağlığı ile ilgili kalpli yastıklarda mesajlarının yer aldığı sergi kurdele kesilerek açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber