Süreyyapaşa Hastanesi'ndeki yangın söndürüldü

Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde çıkan yangın söndürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, hastanenin Bilgi İşlem Ünitesinde saat 22.45 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına Maltepe, Üsküdar, Kadıköy belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, diğer ünitelere sıçramadan söndürüldü. Yangın dolayısıyla hastanenin içerisinde yoğun duman oluştu. Soğutma çalışmalarının ardından dumanın dışarıya tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı.

TEDAVİ GÖREN HASTALAR ÇEVREDEKİ HASTANELERE NAKLEDİLDİ

Hastanedeki çok sayıda hasta ve görevli, yoğun dumandan etkilendi. Hastalar, olay yerine sevk edilen ambulanslara en yakın hastanelere nakledildi. Solunum zorluğu çeken hastaların beraberlerindeki oksijen tüpleri ile birlikte sedyelere konulduğu gözlendi.

Kendi imkanları ile hastaneden çıktığını ifade eden bir hasta, "Ağır olanlar asansörlerle, durumu ağır olmayanlar ise merdivenlerden indirilerek tahliye edildi. İtfaiye ekipleri ise sık sık asansörlerin acil hastalar dışında kullanılmaması için uyarılarda bulundu" dedi.

Bir başka hasta ise, "Biz kendi imkanlarımızla indik. Bazıları ise hastane personelinin yardımıyla tahliye edildi. İçeride yoğun duman nedeniyle maske dağıtıldı" diye konuştu.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber