ÖSYM, ÖSS değişikliğini başvuru kılavuzlarının basımına yetiştirmek isteyen hükümete rağmen kitapçıkların basımı için düğmeye bastı.

Haber Giriş : 16 Ekim 2003 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, ÖSS değişikliğini başvuru kılavuzlarının basımına yetiştirmek isteyen hükümete rağmen kitapçıkların basımı için düğmeye bastı.

Hükümet, ÖSS Yasa Tasarısı'nın YÖK Yasa Taslağı'yla birlikte ele alınması konusunda rektörler ile uzlaşırken, ÖSYM'den ihale çalımı geldi. ÖSYM, ÖSS değişikliğini başvuru kılavuzlarının basımına yetiştirmek isteyen hükümete rağmen kılavuzların basımı için düğmeye bastı. Bu nedenle hükümetin 2004 yılında yapılacak ÖSS'de meslek lisesi mezunlarına uygulanan katsayı adaletsizliğinin giderilmesi hedefi zora girdi.

10 Kasım'a yetişmeyebilir

Sınava en fazla 1 milyon 650 bin adayın başvuracağını öngören ÖSYM, sınav kılavuzlarının basımını Meteksan Matbaacılığa 29 trilyon 734 milyar liraya ihale etti. ÖSYM'nin bu adımı, hükümetin başvuru form ve kılavuzları basılmadan ÖSS'de değişiklik yapma hedefini zora soktu. Çünkü Başbakan Tayyip Erdoğan ile rektörlerin yaptığı görüşmeden ÖSS Yasa Tasarısı'nın YÖK Yasa Taslağı ile birleştirilmesi kararı çıktı. 2004 yılı ÖSS'nin hükümetin istediği değişikliği içerebilmesi için, YÖK Yasa Taslağı'nın ÖSYM'nin ilan edeceği başvuru tarihinden önce yasalaşarak yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Bugün TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmesi, önümüzdeki hafta da Genel Kurul'da ele alınması öngörülen ancak hükümetle üniversiteler arasında görüşmeleri süren tasarı, Meclis'te kabul edilip yasa olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına en erken 23 Ekim tarihinde gönderilebilecek. Yasayı Cumhurbaşkanı Sezer'in 15 günlük inceleme süresinin sonuna kadar tutup veto etmesi durumunda ise düzenleme, ÖSYM'nin en geç 10 Kasım tarihinde almaya başlayacağı ÖSS başvurularına yetişemeyecek.

yanisafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber