Van Acil İçme Suyu Projesi yıl sonunda tamamlanacak

Van'ın içme suyu problemini çözecek olan Acil İçme Suyu Projesi çalışmalarına başlandı. Proje yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Acil İçme Suyu Projesi ile Şamran Kanalı'ndan Van'a kadar 47 kilometrelik güzergaha 2 metre çapında borular döşenerek tesis edilecek yeni su hattı ile Van'ın su probleminin çözülmesi hedefleniyor. Mevcut hatta su kaçaklarının fazla olması ve geçen yıl yaşanan depremden sonra inşa edilen TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede nüfusun artacağı göz önünde bulundurularak çalışmalara başlanan proje 150 günde tamamlanacak.

25 Temmuz'da başlanılan ve 150 günde bitirilmesi planlanan Van Acil İçme Suyu İsale Hattı ile Van il merkezi, Edremit, Gevaş ilçeleri, Bostaniçi ve Çiçekli beldeleri ile Sakalar, Gündoğan, Köprüler, Köklü, Kızıltaş, Çayırbaşı, Dönemeç, Uğurveren, Andaç, Mülk, Erginsu, Dilkaya, Abalı, Aladüz, Atalan, Balaklı ve Günbaşı köyleri 2045 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor.

Öte yandan Erciş ilçesine su temin edecek olan ve 24 Ağustos tarihinde başlanan Erciş İçmesuyu Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber