Cep telefonu ve dizüstü bilgisayar çalan ağabey-kardeş tutuklandı

İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa'da girdikleri teknoloji marketlerde laptop çantasıyla reyonu kapatarak cep telefonu ve dizüstü bilgisayar çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kardeş, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi ilçesi Alaşarköyü Mahallesi'ndeki bir teknoloji mağazası görevlileri, cep telefonu çalan iki kişiyi tespit etti. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştıkları belirlenen M.K. ve kardeşi Ş.K.'ı gözaltına aldı. Yapılan incelemede İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa'da çok sayıda hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen M.K. ve Ş.K. adlı kardeşlerin çok sayıda sabıkası olduğu ortaya çıktı.

Güvenlik kameralarını da inceleyen polis ekipleri, zanlı kardeşlerin, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında bulunan elektronik mağazasında dizüstü bilgisayar çantasıyla cep etelfonu raflarının önünü kapattıkları belirlendi. Görüntülerde, M.K. gözetlerken, kardeşi Ş.K. ise iş yeri çalışanlarını lafa tutarak oyalamaya çalışıyor. Reyon görevlisinin cep telefonu bölümünden ayrılmasının ardından Ş.K., ayağı ile cihazların bulunduğu kilitli rafı tekmelemeyerek kilidi açıyor. Çevredeki vatandaşların kendisini fark etmemesi için laptop çantalarını getirerek rafın önünü kapatan zanlı, çaldığı cep telefonu ve dizüstü bilgisayarları çantaya koyuyor.

Yapılan araştırmalarda, değişik tarihlerde Ankara, İstanbul ve Eskişehir illerinde toplam 7 hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen kardeş zanlıların 33 adet cep telefonu, 5 adet dizüstü bilgisayar çaldıkları ortaya çıktı. Adliyeye sevkedilen 2 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber