Barınakta keyifleri yerinde

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı yapılan önemli düzenleme ve iyileştirmelerle birlikte yeni döneme daha hazır hale getiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük sokak hayvan barınağına sahip olan Çankaya Belediyesi, yaz aylarında yaptığı düzenleme çalışmalarıyla sahipsiz hayvanların daha düzenli ve iyi bir ortama kavuşmalarını sağlıyor.

Mühye'de bulunan barınağında zaman zaman sayısı 2 bini geçen sokak hayvanına ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi, sıcak yaz günlerinde fıskiye ile serinlettiği barınak sakinleri için şimdi de oyun alanı hazırlıyor. Barınakta bulunan 61 kafese karo taşı döşeniyor ve kafeslerin ortasında kalan alanlar boncuk mıcır ile doldurularak doğal oyun alanı oluşturuluyor. Ayrıca, barınağın çeşitli yerlerine gölgeliği fazla olan ve zorlu doğa şartlarına dayanıklılığı ile bilinen 540 adet "Aylantus" ağacı dikilerek hem sokak hayvanlarının sıcak günlerde rahatlaması hem de görsel güzelliği arttırmak amaçlanıyor.

Her gün ortalama 30 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı barınakta sahiplendirmeler de aralıksız devam ediyor. Bu güne kadar yüzlerce sahiplendirmenin yapıldığı barınağın yetkilileri, sahiplenilen hayvanların daha sonraki aşı ve bakımlarının da istendiği takdirde kendileri tarafından yapıldığını, böylece vatandaşların hiçbir sıkıntıyla karşılaşmamalarının sağlandığını belirtiyorlar. - Ankara<

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber