Ermeni din adamları, Arapgir'de

Amerika Kuzeydoğu Ermeni Kilisesi dini lideri Başpiskopos Khajag Barsamyan ile beraberindeki papaz ve rahipler, Arapgir ilçesindeki Ermeni Mezarlığı'nda dua etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arapgir'de doğan ve 6 yaşına kadar burada yaşayan Barsamyan'ı ilçeye gelişinde Ermeniler, okunmuş tuz ve ekmekle karşıladı. Barsamyan, daha sonra, beraberindekilerle Ermeni Mezarlığı'na geldi.

Barsamyan, burada yaptığı açıklamada, ilçeye gelince kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, Arapgir'e daha çok gelmesi gerektiğini anladığını söyledi. Kaymakam, belediye başkanı ve diğer ilgililerin de kendilerine eşlik etmesinden onur duyduklarını belirten Barsamyan, "Hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz. Birlikte dua etmek bizim için çok büyük bir onurdur" dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da, geçen yıl yaptırdıkları mezarlığın açılışına Barsamyan'ın katılmasını da çok istediklerini anımsattı. Medeniyetlerin buluştuğu bir nokta olarak anılmak istediklerini ifade eden Cömertoğlu, Arapgir'in geçmişten bugüne birlik ve beraberlik içinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirtti. Cömertoğlu, "Dinler insanları birleştirip Allah'a yaklaştırmak için vardır ve insanlar bunu anladığı zaman kardeş olmak zorundadır. Kavga menfaatten çıkar, inançlar hiçbir zaman menfaatçilere yol vermemiştir. Bu kadar nimet için Allah'a şükredecek çok bahanemiz var" diye konuştu. Cömertoğlu, Ermenileri ilçelerinde ağırlamaktan onur duyacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Barsamyan ile beraberindeki papaz ve rahipler, ilahiler eşliğinde dua etti. Duaya, Arapgir'deki en yaşlı Ermeni 83 yaşındaki Papgen Yeteroğlu da katıldı.

Dua programında, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, İlçe Müftüsü Turgay Papurcu ile Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin de bulundu.

Barsamyan, duanın ardından Kaymakam Turan ve Belediye Başkanı Cömertoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber