Otelinde kalifiye eleman sıkıntısı çekti, eğitime 14 milyonluk yatırım yaptı

Bursa'nın hayırsever işadamlarından Nihat Aslanoba ve eşi Havva Aslanoba, kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla eğitime 14 milyon liralık yatırım yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havva ve Nihat Aslanoba Otelcilik Meslek Lisesi, Havva Aslanoba Öğrenci Pansiyonu ve Nihat Aslanoba Uygulama Oteli'nin yer aldığı dev eğitim kompleksi, ilk ders zili ile pazartesi günü kapılarını açıyor. Uzun yıllardan beri iş dünyasında başarılı işler çıkaran işadamı Nihat Aslanoba, son olarak kendisi ve eşinin adını taşıyan Havva ve Nihat Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adlı eğitim kompleksi kurarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devretti.

Toplam maliyeti 14 milyon lirayı bulan eğitim kompleksi, 9 bin 500 metrekare açık ve 14 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 23 bin 500 metrekarelik büyüklüğe sahip ve 3 farkı binadan oluşuyor.

Eğitim kompleksinde 20 derslik, 2 mutfak atölyesi, bir kat hizmetleri atölyesi, bir servis atölyesi, bir ön büro atölyesi bulunuyor. Ayrıca öğretmenler odası, yönetici odaları, personel odaları, kütüphane, konferans salonu, kapalı spor alanı ve veli bekleme alanları da eğitim binasını bünyesinde barındırıyor.

Marigold Hotel'in sahibi Nihat Aslanoba, hayatı boyunca almış olduğu kararlar içinde kendisini en çok mutlu eden kararın Havva ve Nihat Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni yapmak olduğunu söyledi. Nihat Aslanoba, "Marigold Hotel'i açtıktan sonra personel temini konusunda önemli sıkıntılar yaşamıştık. Sektörel olarak yaşanan nitelikli eleman ihtiyacının gelecekte daha da artacağını bildiğimiz için hem gelecek nesillere yeni bir eğitim ve iş imkanı olacağını, hem de otelcilik sektörüne yetişmiş eleman kaynağı sağlayabileceğini düşündüğümüz, otelcilik ve turizm meslek lisesinin yapımını eşimle birlikte üstlendik."

Daha önce Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi'ni yaptıran Nihat Aslanoba, yeni okul projesinin kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu belirtti. Eşiyle birlikte Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi içerisinde dolaşırken, çocukların cıvıltısı ve gözlerindeki ışığın kendilerini yeni okullar yapmak için yüreklendirdiğini söyledi.

ÖĞRENCİ PANSİYONU VE NİHAT ASLANOBA UYGULAMA OTELİ

14 adet kız öğrenci odası ve 14 adet erkek öğrenci odasının bulunduğu Havva Aslanoba Öğrenci Yurdu'nda tüm odalar çift kişilik olarak hazırlandı. Her odada 2 çalışma masası, 2 öğrenci dolabı, banyo ve tuvalet bulunuyor. Ayrıca pansiyon bünyesinde 2 belletmen, 2 müdür yardımcısı odası, revir, 2 doktor odası, ütü odaları, etüd odaları, yemekhane ve mutfak mevcut.

Eğitim binası ve öğrenci pansiyonunun yanı sıra öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve halka açık biçimde hizmet verecek ?Nihat Aslanoba Uygulama Oteli' de pazartesi günü kapılarını açıyor. Nihat Aslanoba Uygulama Oteli, 30 odadan oluşurken, otel bünyesinde, 200 kişilik restoran, 2 adet suit oda, 1 mutfak, 2 balkon kafeterya, kuaför salonları, hediyelik eşya dükkanı ve çalışma odaları bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber