Şanlıurfa'da yeni atanan öğretmenlere 'vip' hizmet

En çok öğretmenin atandığı illerin başında gelen Şanlıurfa'da yeni atanan öğretmenlere GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği, otogar ve havaalanından itibaren yardımcı oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenleri resmi prosedür konusunda bilgilendiren dernek, yeni görev yerlerine ulaşılmasına da destek sağlıyor.

3 bin öğretmenin atamasının yapıldığı Şanlıurfa'da GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Çağlayan İlköğretim Okulu'ndaki yemeğine 500 öğretmen katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, karşılaştıkları her sorunda öğretmenlerin yanında olacaklarını belirterek şunları söyledi: "Sizin bana duyduğunuz ihtiyaçtan çok benim size ihtiyacım var. Zira sizlerin aracılığıyla çocuklarımızı yetiştireceğiz. Eğer sizler olmazsanız ben bu işi başaramam. Dolaysıyla ben de İl Milli Eğitim Müdürü olarak sizin yolunuzdaki engelleri, taşları, dikenleri, yılanları, çıyanları temizleyeceğim. Siz de yolunuza inşallah devam edeceksiniz. Bütün gayretimiz, bütün çalışmamız, bütün emeğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek bu ülkeye, bu topluma, bu millete, bütün insanlara yararlı bireyler olarak hazırlamak. Bunun için varız. Bu bakımdan sizlerin görevi çok zor. Ne olur yılmayın.?

?Şanlıurfa'ya geldiğiniz için asla karamsarlığa düşmeyin' uyarısında bulunan Pala, Şanlıurfa'nın 'anarşiden, kargaşadan ve kaostan uzak bir şehir' olduğunu ifade etti. ?Ne olacak benim halim diye demeyin. Korkmayın? diye öğretmenlere seslenen Pala, ?Sizin elinizden tutan birileri mutlaka olacaktır? diyerek öğretmenlerin rahat olmasını istedi.

GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü ise yeni atanan öğretmenlerin sıkıntılarla karşılaşmaması için faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, kapılarının 24 saat öğretmenlere açık olduğuna dikkati çekti. Başkan Süngü, öğretmenlere görev yerlerini göstermeden tutun da barınma, ev kiralamaya kadar birçok konuda kendilerine yardımcı olacaklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber