Diyarbakır 'karpuzstar'la yeni Mahsun Kırmızıgül'ünü arıyor

Diyarbakır'da düzenlenecek olan ?Uluslararası Geleneksel Karpuz Festivali' kapsamında ?Karpuzstar Deng-Ses Yarışması' yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürtçe ve Türkçe türkülerin söyleneceği yarışmada Diyarbakır, yeni 'Mahsun Kırmızıgül ve Emrah'larını bulacak.

Diyarbakır karpuzu, bu yıl ilk olarak ?Uluslararası Geleneksel Karpuz Festivali' ile hem ülke genelinde hem de dünya genelinde tanıtılacak. 20 Eylül'de başlayacak festivalde unutulmaya yüz tutmuş birçok etkinlik de gün yüzüne çıkarılacak. Değişik etkinliklere ev sahipliği yapacak festivalde ?Karpuzstar Deng-Ses Yarışması' yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koordinasyonu ile organize edilen Karpuzstar Deng-Ses Yarışmasına Diyarbakır ve çevre illerden 35 kişi başvurdu. Türkçe ve Kürtçe birçok eserin seslendirileceği yarışma sonrasında Diyarbakır 'Karpuzstarı'nı bulacak. Mahsun Kırmızıgül ve Emrah'ın da 25 yıl önce böyle bir yarışma sonunda ünlü olduğu bildirildi.

Ses yarışmasının jüri üyeliğini ise Bedri Ayseli, Dicle Üniversitesi Konservatuar Bölümü Öğretim görevlileri Ahmet Gündüz, Tayfun Kırmızıgül, Yapımcı Yönetmen Firuzan Behlülgil ve sanatçı İbrahim Candan yapıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, her yıl en yüksek kilolu karpuz yarışması düzenlediklerini, bu yıl yarışmayı festival havasına dönüştürmek istediklerini belirterek, "Festival kapsamında ?Karpuzstar'ını da seçeceğiz. Daha önce düzenlenen yarışmalar sayesinde Mahsun Kırmızıgül ve Emrah keşfedilmiş. Bizde yarışma ile yeni yetenekleri bulmaya çalışacağız. Ayrıca Diyarbakır ile ilgili Türkiye'de yanlış bir algı mevcut. Bunu yarışma ile değiştirmek istiyoruz." dedi.

Yarışmaya katılanlar ellerinden geldiği kadar türküleri en iyi şekilde söylemeye gayret edeceklerini söyledi. Türkçe ve Kürtçe türkülerin söylenmesinin çok güzel olduğunu belirten yarışmacılar, en iyinin kazanması dileklerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber